>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Дружина гравця "Барселони" заборгувала іспанській податковій 14,5 млн євро

Шакіра може отримати тюремний термін.

Дружина гравця "Барселони" заборгувала іспанській податковій 14,5 млн євро
Шакира и Пике
Фото: EPA/UPG

Відома співачка і дружина гравця "Барселони" Жерара Піке Шакіра звинувачується в шахрайстві і несплаті податків в іспанську скарбницю, повідомляє delfi.lv, посилаючись на Europa Press.

Іспанський суд прийняв до розгляду позов проти поп-зірки, їй висувають звинувачення за 6 пунктами.

Звинувачення були пред'явлені Шакірі прокуратурою Барселони, уточнює видання і, згідно з наявними даними, що стосуються приховування колумбійкою грошових коштів та інформації про прибуткові податки і податки на майно з 2012 по 2014 рік. Перше слухання призначене на 12 червня.

Шакірі закидають невиплату в податкову службу 14,5 млн євро. Відзначається, що популярна співачка не реєструвала себе податковим резидентом, живучи в Іспанії. Зокрема, сторона звинувачення стверджує, що співачка перебувала в країні 243 дні в 2012 році, 212 днів в 2013 році і 244 дні в 2014, що набагато перевищує встановлені законом 183 дні і, відповідно, робить співачку резидентом держави, зобов'язуючи її робити виплати за весь час перебування на території Іспанії.

Крім того, правоохоронні органи Каталонії підозрюють, що Шакіра навмисне ухилялася від сплати податків за три повних роки фактичного проживання в країні.

Крім цього, вона приховала свій заробіток через офшорні компанії, зареєстровані на Віргінських островах, Панамі і Кайманових островах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram