>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Лауреати загальнонаціональної програми "Людина року - 2018" в номінації "Спортсмен року" Пресс-релиз

Олександр Абраменко
Олександр Абраменко

Олександр Абраменко

Олімпійський чемпіон з фрістайлу 2018 року в Кореї. Володар кришталевого глобуса - 2016. Спортсмен-інструктор штатної збірної команди України з фрістайлу.

Ваш життєвий девіз? Немає нічого неможливого.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Мріяв стати машиністом потяга, дуже подобалися поїзди.

Чи є у Вас мрія, яка поки що не здійснилася? У спортивній кар’єрі мрія здійснилася. Виграв Олімпіаду.

Ваша головна спортивна мрія? Виграти олімпіаду.

Бути сьогодні успішним... - це досягати того, чого прагнеш.

Ваш улюблений афоризм? Не важливо, як повільно ти просуваєшся, головне, що ти не зупиняєшся.

Хто для Вас є взірцем спортсмена? Бубка Сергій Назарович.

Як Ви відпочиваєте після довгих змагань? Відволікаюсь на улюблені справи.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Шоколадка.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я... зроблю сальто».

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Лінь.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Смажена картопля.

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якби були його сучасником? Христофор Колумб.

Яке чудо світу Ви би хотіли перенести до свого рідного міста? Що би воно символізувало? Статую Зевса, символізувало б, що місто багате на олімпійців.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали? Планета Гора.

Уявіть що до Вас у гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію? До Києва.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що найбільшою помилкою? Олімпійське "золото". Помилок, про які шкодую, не маю.

Яке заняття для  Вас - найкращий відпочинок? Засмагати біля моря.

Дарія Білодід
Дарія Білодід

Дарія Білодід

Чемпіонка Світу з дзюдо 2018 р чемпіонка Європи з дзюдо 2017, Заслужений майстер спорту України.

Найвагоміші здобутки у Вашій професійній діяльності в 2018 році: чемпіонка світу з дзюдо 2018 (Баку, Азербайджан), чемпіонка світу з дзюдо серед юніорів 2018 (Нассау, Багами).

Ваш життєвий девіз? Немає нічого неможливого.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Мріяла і зараз мрію стати олімпійською чемпіонкою.

Ваша головна спортивна мрія? Олімпійське "золото".

Бути сьогодні успішним... - це велика праця і бажання бути найкращим.

Ваш улюблений афоризм? «Успіх – це 1% таланту і 99% праці».

Хто для Вас є взірцем спортсмена? Сергій Бубка.

Як Ви відпочиваєте після довгих змагань? Я їду в якусь теплу країну на тиждень і насолоджуюся теплим морем і сонячним настроєм.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? Для мене щастя – це, в першу чергу, коли моя родина здорова і перебуває поруч зі мною. Також щастя - досягнення мрій і сам процес їх досягнення (тренування, збори, змагання, різні емоції, труднощі, які я маю пережити), у результаті ти розумієш, що це і є справжнє щастя - насолоджуватися кожним моментом.

Дайте мені точку опори... і я покажу все, на що здатна.

Кому Ви заздрите? Нікому не заздрю, бо не хочу марно витрачати свій час. Я краще буду більше працювати і зроблю так, щоб заздрили мені. Заздрять тільки ті люди, які не можуть досягнути своєї мети і нічого для цього не роблять. А я тільки захоплююся видатними особистостями і намагаюся перевершити їхні досягнення.

Яка риса характеру – Ваш головний недолік? Запальність.

Яка страва здатна покращити вам настрій? Паста або смачний десерт :)

Ваша улюблена книга? Дуже подобається книга «Розум чемпіонів». Я вважаю, що кожен спортсмен повинен її прочитати, це дуже хороша мотивація для досягнення мрій.

Якби ви відкрили нову планету, як би ви її назвали? «Kindness planet».

Уявіть що до Вас у гості завітав Президент Америки з проханням показати Україну. Куди б ви його запросили на екскурсію? На Андріївський узвіз, на Софіївську та на Михайлівську площу.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням у житті, а що найбільшою помилкою? Головним досягненням - те, що я стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо. А помилку виокремити не можу, бо кожна помилка робить мене сильнішою і допомагає досягнути своєї мети. Тож для мене помилка - це більше плюс, ніж мінус. Усі люди помиляються, але хтось опускає руки, а хтось дивиться на це з іншого боку і робить усе для того, щоб більше ніколи не допустити цієї помилки.

Яке заняття для  Вас -  найкращий відпочинок? Найкращий відпочинок - це провести день у спа-центрі та смачно поїсти :)

Олександр Усик
Олександр Усик

Олександр Усик

Заслужений майстер спорту, Чемпіон світу та Європи, Олімпійський чемпіон 2012 Абсолютний чемпіон світу з боксу в першій важкій вазі (за версіями WBO (Super), WBC (Diamond), IBF, WBA (Super), The Ring. Володар кубка Мухаммеда Алі.

Найвагоміші здобутки в Вашій професійній діяльності в 2018 році: Переміг в World Boxing Super Series, де завоював 5 престижних поясів і кубок Мухаммеда Алі і став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі. Став першим в історії світового боксу важковаговиком (до 91 кг), якому вдалося зібрати всі пояси одночасно. Визнано боксером року-2018 Sports Illustrated, BoxRec, ESPN, The Ring, BoxingScene, Yahoo і Boxing Writers Association of America.

Ваш життєвий девіз: «Кохай і будеш коханим».

Ваша «формула успіху»: Мені допомагає цілеспрямованість, амбіції, дитячі мрії, просто хотів займатися цим чудовим видом спорту - боксом.

Ким Ви мріяли стати в дитинстві? Машиністом. Це найперше, що я говорив, не знаючи, що машиніст це не водій. Потім я мамі говорив, що буду президентом, а коли вона запитувала президентом чого, я відповідав - світу цього. Коли став старшим, сказав, що буду президентом тієї країни, в якій я живу, мама сміялася.

Чи є у Вас мрія, що поки не здійснилась? Врятуватися хочу. Хочу, щоб врятувалися мої близькі і взагалі всі люди йшли до спасіння. Але наразі вони туди не йдуть.

Ваша головна спортивна мрія: Моя головна спортивна мрія - щоб хоча б один з моїх дітей побив мій рекорд у досягненні цілей. Я ж ще й абсолютний чемпіон світу в суперважкій ваговій категорії. Завжди кажу про свою мрію в теперішньому часі, як ніби в тебе вже є те, що ти хочеш.

Ваш улюблений афоризм? Щоб життя прожити, знати треба чимало, проте два важливі правила запам'ятати для початку: краще голодувати, ніж будь-що їсти, і все життя прожити одному, ніж з ким попало (Омар Хайям).

Хто для Вас зразок спортсмена? Для мене зразок спортсмена - це Василь Ломаченко, тому що цей хлопець не тільки мене, а й багатьох інших сподвиг на якісь неймовірні досягнення. Він для мене зразок спортсмена і зразок того, як потрібно любити те, що ти робиш.

Як Ви відпочиваєте після довгих змагань? Я не напружуюся. Я їжджу з родиною по країні, по світу, подорожую в різні країни Європи, Азії.

Якщо щастя не в грошах, то в чому? У любові. Гроші - це хороший слуга, але поганий пан.

Продовжіть фразу «Дайте мені точку опори і я ... переверну весь світ. А у відповідь вам дам точку опори».

Яка риса характеру - Ваш головний недолік? Я дуже-дуже-дуже упертий. Можливо, певною мірою це недолік, а певною - достоїнство.

Яка страва здатна підняти Вам настрій? Дуже гарячий борщ з тушкованими реберцями або зі шматочком м'яса без сметани.

Чи є у Вас улюблена книга? Біблія - моя улюблена книга, в якій є відповіді на всі питання. 3 рази поспіль читав Пауло Коельо «Алхімік».

З ким із історичних особистостей Ви могли б потоваришувати, якщо б були його сучасником? Я б із задоволенням подружився з літературними героями, класиками, з Олександром Сергійовичем Пушкіним, з Достоєвським із задоволенням поспілкувався б, попросив би його попрацювати в нього і подивився, як він живе, як він пише.

Яке диво світу Ви хотіли б перенести в своє рідне місто? Чужих чудес нам не треба, у нас своїх багато - Запорізька Січ, Києво-Печерська Лавра, Карпати, гори, море.

Якби Ви відкрили нову планету, як би Ви її назвали?: 17 ярдів.

Уявіть, що до Вас в гості приїхав Президент США з проханням показати Україну. Куди б Ви його запросили на екскурсію?: Ну, якби до мене приїхав на цей момент Трамп, я показав би йому Києво-Печерську Лавру, провів його в нижні і верхні печери, розповів йому про ченців, які там лежать, які служили Всевишньому і служили людям і досі це роблять. Потім би я його повіз на природу, покатав би його по Дніпру. Відвіз до мами в Чернігівську область, показав би йому луг безкрайній, річку, в якій плавають лебеді, нагодували б його нашою нормальною сільською їжею, а потім у Карпати б з ним поїхали, на Говерлу. Передайте йому, що я можу провести дуже хорошу екскурсію по нашій прекрасній країні.

Що Ви вважаєте своїм головним досягненням в житті, а що найбільшою помилкою? Головне досягнення життя - те, що я православний християнин. Недоліки - я злий, грубий, негарний, високий і зухвалий хлопець.

Яке заняття для Вас - найкращий відпочинок? Коли в мене є така можливість, я просто хочу посидіти вдома 2-4 дні, можу вийти в магазин, друзі приїжджають. А потім мені набридає пасивний відпочинок «морських котиків», хочеться помандрувати, поїхати на екскурсію, дізнатися про релігію і побут, традиції різних країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram