>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

У футболі можуть заборонити добивання після пенальті

Правила можуть зазнати революційних змін.

У футбольних правилах можуть відбутися великі зміни.

Зокрема, одна з радикальних змін може торкнутися правила пробиття пенальті, повідомляє The Telegraph, посилаючись на ФІФА.

У цей час футболістові надається можливість забити гол з добивання після нереалізованого пенальті, як це, наприклад, зробив в останньому турі Англійської Прем'єр-ліги хавбек "Манчестер Юнайтед" Поль Погба в матчі проти "Евертона" (2:1).

Фото: EPA/UPG

Пропонують, що в разі, якщо голкіпер парирує удар гравця, який виконує пенальті, або ж сам гравець влучить у каркас воріт і м'яч повертається в поле, гру припиняти. Потім воротар отримає право на вільний удар, як при виході м'яча за лінію воріт.

Також Міжнародна рада футбольних асоціацій, яка займається питанням змін у правилах гри, розгляне й інші проблеми. До таких належить і розгляд формулювання "навмисна гра рукою". Нині ступінь покарання залежить від одноосібного рішення арбітра.

Подібні зміни буде розглянуто на засіданні організації наступного тижня. Для внесення цих правил на подальший розгляд потрібно шість з восьми голосів від її представників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram