>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

"Динамо" програло суд ФФУ у "маріупольській справі"

ФФУ і "Динамо" порівну зобов'язані сплатити судові витрати.

"Динамо" програло суд ФФУ у "маріупольській справі"
Фото: EPA/UPG

Спортивний арбітражний суд в Лозанні (CAS) відхилив всі претензії Динамо до Федерації Футболу України у "маріупольській справі".

Про це повідомляє SportАrena з посиланням на прес-службу суду.

CAS залишив чинним рішення Апеляційного комітету ФФУ про технічну поразку киянам за неявку в Маріуполь першої, молодіжної та юнацької команд.

Сторони спору в особі ФФУ і "Динамо" порівну зобов'язані сплатити судові витрати.

Як повідомлялося, "Динамо" відмовилося відправляти на матчі з "Маріуполем" першу, молодіжну та юнацьку команду в першій частині цього сезону через відсутність письмових гарантій безпеки для клубу. Через неявку команд Контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ покарав їх технічними поразками з рахунком 0:3. "Динамо" подало апеляцію в Апеляційний комітет, але він залишив чинним рішення КДК про покарання киян.

У грудні "Динамо" оскаржило вердикт Апеляційного комітету у Спортивному арбітражному суді в Лозанні, на що мало право згідно з регламентом. Тиждень тому, 12 лютого, суд вислухав аргументи сторін у засіданні, на яке з'явилися представники та свідки від Динамо і ФФУ.

Після внесення змін в турнірну таблицю Прем'єр-ліги Динамо залишиться на 2-му місці з відставанням у три очки від лідера Шахтаря (42 очки проти 45).

Нагадаємо, Спортивний арбітражний суд (CAS) в Женеві, наприкінці грудня 2017 року зареєстрував апеляцію київського клубу на рішення КДК ФФУ про технічну поразку киян в матчі 7-го туру УПЛ з "Маріуполем", у зв'язку з тим, що "Динамо" відмовилося прибути в Маріуполь, мотивуючи це відсутністю гарантій безпеки неподалік від зони бойових дій.

Зі свого боку, ФФУ і УПЛ наполягали на проведенні матчу, відзначаючи наявність у місті всіх необхідних для безпеки умов.

У січні ФФУ звинуватила "Динамо" в затягуванні "маріупольської справи".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram