>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Російські біатлоністки попалися на допінгу

Перед олімпіадою у Ванкувері росіяни також опинилися в епіцентрі скандалу

Російські біатлоністки попалися на допінгу
Вольфганг Пихлер "допинговую" мафию в России так и не победил?
Фото: rsport.ru

За кілька днів до головного старту Олімпіади біатлоністок з Росії та Литви запідозрили у вживанні допінгу.

Як повідомляє норвезьке видання NRK із посиланням на прес-службу Міжнародного союзу біатлоністів, троє спортсменів здали позитивні допінг-проби і вже відсторонені від змагань.

Повідомлення про позитивні допінг-пробах російських і литовських атлетів з посиланням на власні джерела з'явилися і в німецьких ЗМІ. За попередньою інформацією, йдеться про Ірину Старих і Катерину Юр'євої. Проби у обох біатлоністок були взяті в різдвяну і новорічну паузи.

Міжнародний союз біатлоністів вже поставив до відома Міжнародний олімпійський комітет.

Союз біатлоністів Росії повідомляє, що в середу відбудеться екстрене засідання антидопінгового комітету, на якому буде сформована комісія з розслідування випадку, оприлюдненого в зарубіжній пресі.

Нагадаємо, останній великий скандал в російському біатлоні трапився п'ять років тому. У грудні 2008 року у вживанні допінгу викрито Дмитра Ярошенкв, Альбіну Ахатову та Катерину Юр'єву, після чого вони були відсторонені від змагань на два роки. Їм також довелося пропустити Ігри у Ванкувері в 2010-му році.

Сучасний склад олімпійської збірної Росії з біатлону виглядає так:

Жінки: Ольга Вілухіна, Катерина Глазиріна, Ольга Зайцева, Яна Романова, Ірина Старих, Катерина Шумілова та Галина Нечкасова (запасна).

Чоловіки: Олексій Волков, Євген Гаранич, Олександр Логінов, Дмитро Малишко, Євген Устюгов, Антон Шипулін та Тимофій Лапшин (запасний).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram