>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Шевченко вибирає між "Динамо" і "Юнайтед"

Українець залишиться в "Динамо", якщо команда проб'ється в Лігу чемпіонів.

Шевченко вибирає між "Динамо" і "Юнайтед"

Після завершення минулого сезону у найтитулованішого діючого футболіста України та пострадянського простору закінчився контракт з "Динамо". Шевченко взяв час на роздуми. Найбільш імовірним місцем його нової роботи називалися два чемпіонати, які найбільші динамічно розвиваються в світі - США та Китай.

Про подробиці ситуації з володарем "Золотого м'яча" 2004 року і другого бомбардира в історії "Мілана" розповів "Известиям" старший помічник головного тренера киян Борис Ігнатьєв.

"Шевченко зараз проходить реабілітацію в Лондоні, відновлюється після травми, - зазначив Ігнатьєв. - На сьогодні у нього є низка пропозицій від різних клубів, зокрема з Китаю, Катару та Сполучених Штатів Америки. Але остаточно Андрій наразі не визначився. Є велика ймовірність , що Шевченко залишиться в Києві. Душа футболіста дуже болить за наш клуб. Йому хочеться додому. Андрій до "Динамо" дуже прикипів. Київ - його рідне гніздо, де він виріс і став футболістом".

На користь того, що Андрій у результаті вирішить залишитися в Києві, схиляється інший легендарний гравець київського "Динамо" - Леонід Буряк.

"Я з Андрієм розмовляв, наскільки я знаю, його агент веде переговори з клубом з Вашингтона "Ді Сі Юнайтед". Але як все в підсумку вийде, важко сказати. Думаю, що Андрій вирішить залишитися в рідному Києві. Чесно кажучи, не знаю, коли ще в Україні з'являться футболісти рівня Шевченка", - сказав Буряк.

Шевченко дебютував в основному складі київського "Динамо" 1994 року у віці 18 років, згодом ставши головною зіркою цього клубу. 1999 року капітан української збірної за рекордну в ті часи трансферну суму $25 млн перейшов у "Мілан". Першого ж року Шевченко став кращим бомбардиром чемпіонату Італії. А в цілому статистика футболіста в іграх за "россонері" просто фантастична: 208 матчів і 127 голів. Через 10 років Андрій повернувся в рідне київське "Динамо".

"Шевченко заявляв, що якщо "Динамо" потрапить в групову стадію Ліги чемпіонів, він повернеться в клуб", - підсумував Ігнатьєв.

Одне тільки питання: навіщо "Динамо" Шевченкові, якщо воно зможе вирішити завдання потрапити до Ліги чемпіонів без нього? З ним двічі не виходило.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram