>
Favbet
Favbet
ГоловнаСпорт

Ліга Брендів: результати матчів за 13-те листопада

У Лізі Брендів було зіграно черговий тур, який вже традиційно запам'ятався кількома розгромами, а також напруженим поєдинком між "Сатурном" та "Карибіан-Клубом". 

Ліга Брендів: результати матчів за 13-те листопада

КЮЗ (Київ) – «Десна» (Вишгородський район) – 8:4 (5:4)

Непередбачуваний двобій з багатьма порушеннями. Саме таку характеристику можна дати цьому безкомпромісному двобою, оскільки, незважаючи на переможний результат однієї з команд, гра була насичена масованими обопільними атаками. Обидва клуби, використовуючи тактику тотального футболу, впритул наближалися до воріт суперників і завдавали потужні удари, але завдяки захисту, дії в нападі не завжди мали бажаний ефект. Через шалену безкомпромісну непоступливість у грі утворилася нервова атмосфера. Уже до 10-ї хвилини матчу чотирма(!) фолами були покарані «десняни». Але «сухими» ворота не залишилися. На кожен забитий гол суперники відповідали симетрично. У другій половині першого тайму за рахунку 4:4 «ювелірам» все ж таки вдалося створити міні-перемогу, з якою гравці обох команд відправилися на перерву. 

Від самого початку другої двадцятихвилинки наступальною ініціативою поступово заволоділи футболісти КЮЗу. Крім того, шалений темп гри примусив часто помилятися гравців «Десни». У них збільшилися неточні паси і вони почали поступатися у швидкостях. Цими прогалинами і скористалися «ювеліри». Футболісти команди КЮЗ провели декілька вдалих контратак і в підсумку здобули яскраву видовищну перемогу. Приємно відзначити, що гравці «Десни» мужньо боролися до останньої секунди матчу. Цей матч став взірцем, який мають запозичувати гравці головної збірної країни. 

Юрій Бурда, ФК «Десна»:

- Я вкотре хочу зазначити, що наша команда не може перебудуватися з великого футболу, в якому ми більше задіяні, на міні-футбол. Цим і пояснюється наша поразка. Маємо мало часу для гідних тренувань в залі. Крім цього турніру, наша команда дограє осінній сезон, що відбувається на великих полях. Тому під час змагань у залі в наших діях немає узгодженості. Міні-футбол має свої нюанси, які ми, на жаль, поки що не готові використовувати. За грою, яку ми демонструємо, нас важко назвати хлопцями для биття. Ми стараємось, але так, як можемо.

Віктор Каплун, КЮЗ:

- Сьогодні важко було грати через те, що в нашій команді залишилося четверо гравців, і на додаток, ми відіграли без жодної заміни. Це спричинено травмами та хворобами в колективі, а дехто з гравців просто не зміг приїхати на матч. Тому й викручувалися однією «четвіркою» з воротарем. Спочатку було важкувато, а потім змирилися. Я вважаю, що використовувати треба весь потенціал, що є в наявності. Проблемно грати у турнірі, коли у складі команди немає резерву. Деякі наші суперники мають по три-чотири склади. На щастя, цей поєдинок ми виграли. Сподіваюсь, що у подальшому хвороби не заважатимуть нам збиратися на матчі. Ми з «Десною» зустрічаємося вперше. Це дуже молода команда, але хороша, завзята і перспективна. У цьому матчі ми були вище класом гри, тому й здобули результат, який нас задовольнив. На жаль, мали місце помилки. Вони були в усіх лініях. Отже, будемо викорінювати недоліки і триматимемо курс на перемогу.

«Хюндай-Клуб» – «Аеропорт» – 2:8 (2:3)

За повним правом цей подинок можна назвати найшвидкісним матчем дня. За кількістю набраних очок «авіатори» виступали в ролі фаворита матчу. Своє реноме вони почали доводити від перших секунд гри. Активні дії в нападі ФК «Аеропорт» примушували всю команду суперників відійти в глуху оборону і тримати її там впродовж кількох хвилин. Така тактика далася взнаки, і вже на 7-й хвилині гри у воротах «автомобілістів» побував «первісток». Це суттєво «розлютило» «Хюндай-Клуб» і вони миттєво відреагували на цей зухвалий випад. Здавалося, що після зрівняння рахунку ініціативою у матчі хоч трохи заволодіють гравці «Хюндаю», але і без того потужний пресинг «Аеропорту» був суттєво збільшений. «Автомобілісти» зрозуміли, що в атаці переграти суперників не вдасться, перейшли до грамотної оборони. Захист «Хюндаю» створював чимало клопоту нападу «авіаторам». Але все ж таки останнім вдалося знаходити «шпаринки» в команді суперників. На перерву команди відправились, коли на табло світилися непевні цифри 2:3. 

У другому таймі попри шалений спротив «автомобілістів» «авіаторам» вдалося, не зменшуючи темпу, ще неодноразово вразити ворота «хюндаївців». Гідна і потужна оборона останніх буквально не витримувала шаленої навали майбутніх переможців матчу. А контратаки «Хюндаю» завершувалися невдало. У підсумку «авіатори» підтвердили, що потужність авіації в цьому матчі була значно більшою від можливостей автотранспорту.

Денис Гайдан, «Хюндай-Клуб»:

- Команда «Аеропорт» сильніше нас і за технікою і за зіграністю. Ми зазнали цієї поразки через відсутність висококласних гравців, як у них. Але страшного нічого немає. Програші також мають бути. Вони є своєрідним стимулом для роботи над собою. Будемо працювати над вдосконаленням своєї гри. 

Костянтин Ткалич, «Аеропорт»:

- ФК «Хюндай-Клуб» це – хороша, гідна перемоги команда. Сподіваємось, що вона ще гучно заявить про себе. А нам ця перемога далася нелегко. У цьому матчі ми вирішили дещо змінити в тактиці – частіше застосовували пресинг. Це пов’язано з тим, що суперники не мають втрат, або йдуть майже без них і могли зробити нам багато ігрових неприємностей. До речі, це з боку здавалося, що нам легко грати проти цього клубу. Насправді вони добре підготувалися до матчу і продемонстрували чудову гру, навіть незважаючи на їхню поразку.

«Київенерго» – «Укрметртестстандарт» – 5:2 (2:0)

Матч нереалізованих можливостей. Цей поєдинок розпочався спокійно. Упродовж кількох хвилин гра переважно тривала у центрі поля. Обидві команди придивлялися одна до одної. Але вже на 3-й хвилині «енергетикам» вдалося змінити рахунок на свою користь. Після чого обидва клуби значно додали у грі. Поступово гравцям «Київенерго» вдалося перехопити ініціативу, що дозволило їм збільшити результат. «Метрологи» у свою чергу не збиралися миритися з таким ходом матчу і на кожен випад на свої ворота відповідали жорстко й азартно. Вони мали чимало моментів, щоб зрівняти рахунок, але м’яч вперто не йшов у ворота суперника. Незважаючи на відкриту гру, успіху у першій половині матчу досягли «енергетики».

У другому таймі гравці обох клубів гостро обмінювались випадами, але в цій двадцятихвилинці також удача була на боці ФК «Київенерго». А на 33-й хвилині матчу їм вдалося повністю заволодіти ситуацією. Гра впродовж певного часу проходила на половині «Укрметртестстандарту». Хоча вони час від часу влаштовували небезпечні гольові контрвипади, але забити «метрологам» вдалося лише двічі. Натомість, незважаючи на море моментів більш ефективно їх вдалося реалізувати саме «енергетикам». 

Віктор Булюк, «Київенерго»:

- Гра була дуже важкою. Багато чого не виходило. Може, далася взнаки втома. Ми нещодавно приїхали з турніру, що проходив в Білорусі. А саме у матчі, то слід зазначити, що не було комбінаційної гри, все відбувалося сумбурно. Нам пощастило більше. Їхній воротар молодець! Хочу щиро подякувати хлопцям із ФК «Укрметртестстандарт» за чудову гру. На жаль, помилки нас переслідують і надалі. Ми часто робили неточні передачі, які до того ж були дуже м’якими. Необхідно жорсткіше передавати м’яч. Будемо над цим працювати. 

Олександр Лелюшкін, «Укрметртестстандарт»:

- Ми програли тому, що суперник за класом був значно вище нас. Команда «Київенерго» грає у вищій лізі першості Києва, тому в них є виконавці, які значно вище наших гравців. Але я думаю, що ми відіграли непогано і склали суперникові гідну конкуренцію. Гру будували від оборони, але наші візаві зіграли на класі і були трохи сильнішими. Отже, треба робити висновки від кожної гри. А щодо помилок, які почасти перешкоджають досягати потрібному результату, то про них одразу сказати дуже важко. Треба переглянути відео матеріали і тоді вже робити остаточні висновки. А так, перше, що спадає на згадку від гри, це – «недобігання» гравців, недостатнє робота на полі. Незважаючи на недоліки, ми виглядали гідно.

СТ «Іллічівське» – «Данон» – 11:3 (6:1)

Цей матч за повним правом слід вважати найрезультативнішим поєдинком недільного ігрового дня першості. Від стартової сирени перевагою на полі заволоділи гравці СТ «Іллічівське» і вже на 2-й хвилині реалізували свою першу можливість. Далі голи у ворота «данонців» посипалися один за одним. Гравці останніх не виглядали відверто слабкими, але багато помилок, які вони припускали в пасі та індивідуальній грі, далися взнаки. На численні атаки «страховиків» вони створювали не менш потужні, але поодинокі контратаки, які легко нейтралізовував захист. Гравці «Данону» за всіх старань не могли завершити переважну більшість своїх випадів, а їхнім суперникам вдавалося практично все. Тому перший тайм закінчився з великим рахунком. 

Друга половина зустрічі також пройшла під диктовку «іллічівців». ФК «Данон» неодноразово намагався створити небезпеку біля воріт фаворитів матчу, але завершення атаки почасти зривалося. Жорстка безкомпромісна гра, нав’язана «страховиками» суперникові знову перетворилася на «зорепад» м’ячів. СТ «Іллічівське» вдалося довести свою перевагу і навіть до останньої секунди нависати на ворота ФК «Данон».

Дмитро Медвідь, СТ «Іллічівське»:

- Ми знали, що суперник не дуже сильний, і, знаючи свої можливості, ми здобули більше впевненості, яка нам допомогла у грі проти ФК «Данон». - У матчі було помітно, що ви боролися до останньої секунди. Якщо перемога з великим рахунком була вже в кишені, чому були задіяні всі сили та пресинг?- Нам тренер сказав забивати всі м’ячі і не зупинятися на досягнутому. Для цього зробили заміну на п’ятого польового гравця, щоб напрацювати здібності в усіх футболістів нашої команди, якій ще належить виступати проти дуже сильних суперників. А проти них повинні бути готові всі без винятку команди.

Богдан Співак, «Данон»:

- Команда СТ «Іллічівське» явно була сильнішою за нас. Хоча, загалом ми старалися боротися, але їхній досвід і зіграність були очевидними. Помітно, що команда регулярно тренується і готова грати проти найбільш авторитетних клубів. Крім того, наша поразка ще пояснюється тим, що ми відчуваємо дефіцит гравців. Як заведено казати у футболі: наша лава запасних значно поступалася лаві запасних наших візаві. Натомість в «іллічівців» було багато гравців на заміні. Наших гравців було дуже мало, щоб щось змінити під час гри. Люди втомлювались. А це призводило до провалів у захисті. Ми часто випускали форвардів, яким вдавалося робити на полі багато.

«Сатурн» – «Карибіан-Клуб» – 3:2 (2:1)

Це був найцікавіший матч дня, оскільки важко було навіть трохи спрогнозувати, чим він закінчиться. Упродовж всіх сорока хвилин на полі домінував змінний характер гри. Незважаючи на поразку однієї команди, явного фавориту матчу так і не було визначено. Гравцям «Сатурну» на старті гри вдалося вийти вперед, а незабаром і збільшити рахунок, але азартна спортивна наполегливість дозволила «карибам» скоротити результат до свистка на перерву. Сама ж гра, як у першому, так і в другому таймі була видовищною, насиченою гострими зухвалими моментами. 

У другій половині матчу гравці «Карибіан-Клубу» ані трохи не поступалися своїм візаві, але в результаті гострої атаки умовних господарів поля, гравців «Сатурна», пропустили «круглого» у свої ворота. На жаль, чисельні домагання «карибів» вирівняти рахунок, не призвели до бажаного результату.

Іван Кравець, «Сатурн»:

- Дуже важка була гра. По-перше тому, що ми зробили лише одну заміну – хвороби в команді трохи підкосили наш колектив. Ми і без цього маємо неповний склад. У команді має бути мінімум дві четвірки. Суперник намагався по декілька хвилини пресингу вати наші лави. Нам вистачає дві-три хвилини, потім ми опановуємо ситуацію. Ми добре знаємо цю команду («Карибіан-Клуб»), вона вже не вперше на цьому турнірі і з кожним роком вона себе непогано презентує. А в цьому матчі було доволі важко. На щастя ми всі свої моменти використали, особливо після того, коли суперник зрівняв рахунок. Могли ще, але, на жаль, не вистачило фізичного потенціалу.

Юрій Фещенко, «Карибіан-Клуб»:

- Нашу поразку можу пояснити недостатнім налаштуванням на гру. Команда суперників була у чудовій формі. Ми з нею давно знайомі й неодноразово грали з ними. Усе залежить від настрою, яка потім втілюється у реалізацію моментів. Ми завжди створюємо чимало цікавих фрагментів, але їх реалізація у нас кульгає. У нашій історії були три матчі і ми тричі програвали. Загалом наш суперник дуже сильний і нам хотілося її обіграти. А на мою думку, сьогодні була рівна гра, і закономірним результатом була б нічия, але, на жаль, ми програли. Помилки також далися взнаки: ми мало рухалися. Нам необхідно працювати над своєю фізичною підготовкою, а без неї буде дуже важко здобувати перемоги. Через брак часу ми не можемо регулярно тренуватись, тому й виникають такі прикрі результати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram