ГоловнаСуспільствоВійна

На Ставці обговорили ефективніше застосування дронів і систем ППО

Україна очікує на рішенні Румунії щодо однієї установки системи протиповітряної оборони.

На Ставці обговорили ефективніше застосування дронів і систем ППО
Володимир Зеленський
Фото: Пресслужба Офісу президента України

3 вересня відбулося засідання ставки Верховного головнокомандувача.

Як повідомив Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні, говорили, зокрема, про застосування систем ППО і дрони.

"Визначені кроки для того, щоб зробити більш ефективним застосування систем, які в нас уже є. Ми працюємо й над тим, щоб отримати для України додатковий захист. Дуже розраховуємо на Patriot, який готується передати Румунія", - сказав глава держви.

Президент наголосив, що Україна продовжує працювати з усіма партнерами і щодо отримання дозволу на атаки по території РФ західною зброєю, що дозволило б "знищити ще до старту значну частину російської балістики". 

"Російські удари будуть неможливі, якщо для нас буде можливо знищувати пускові установки окупанта там, де вони є, та російські військові аеродроми й логістику", - заявив Зеленський.

Глава держави також заслухав доповіді щодо різних видів дронів, які застосовують Збройні Сили, СБУ і ГУР. Президент сказав, що "є досвід, який варто поширювати. Є й помилки, які треба виправити".

Зеленський наголосив, що українські, дрони "мають бути на сто відсотків ефективними, бо це буквально означає, що Україна буде на сто відсотків ефективною на полі бою". 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram