ГоловнаСуспільствоВійна

Тендер на військове кладовище. У держустанові кажуть, що реєстрація учасника після оголошення торгів - не порушення

Договір для початку проведення робіт підпишуть 6 серпня.

Тендер на військове кладовище. У держустанові кажуть, що реєстрація учасника після оголошення торгів - не порушення
Брифінг з приводу переможця тендеру
Фото: ДУ НМВК

Переможець тендеру на першу чергу будівельних робіт Національного військового меморіального кладовища не порушив правил, зареєструвавши групу компаній через день після оголошення тендеру, повідомив на брифінгу Ярослав Старущенко, заступник директора ДУ "НВМК".

"Це не одна компанія, а група компаній - консорціум. Це поняття визначене чинним законодавством, це добровільне об'єднання компаній, які беруть участь в закупівлях і використовують сукупний досвід та матеріально-технічну базу. Це не новина, вже існують приклади, коли такі групи компаній подавалися і перемагали в тендерах", - розповів Старущенко.

За його словами, на цей тендер оголосили жорсткіші вимоги, "бо об’єкт національного значення, тож хотіли підстрахуватися, щоб на тендер не вийшли компанії, які не зможуть реалізувати проєкт". 

Також зазначає, що від самого початку участь у тендері взяла лише одна група компаній, за що держустанові "прикро", що не було більше пропозицій.

Стосовно порушень у документах, наданих групою, їх усунули за 24 години, каже Ярослав Пронюкін, директор ДУ "НВМК". Щодо інформації дотичних до компаній людей, каже, провели перевірку і не виявили підсанкційних осіб.

Згодом на сторінці НВМК уточнили, що звернулася до Консорціуму “БІЛДІНГ ЮА” з проханням надати відповідні пояснення щодо інформації в ЗМІ про можливу наявність російського паспорта у одного з співвласників.

Підписати договір мають 6 серпня 2024 року. Це, наголошують, угода на будівництво першої черги комплексу. На другу чергу, яка включає надмогильні споруди, тендер проводитимуть окремо.

Докладніше про те, що відбувається довкола створення головного військового кладовища країни, ми розповімо незабаром.

  • 1 серпня видання "Главком" повідомило, що компанія-переможець тендеру на будівництво першої черги Національного військового меморіального кладовища, була створена наступного дня після оголошення торгів. Йдеться про суму в 1,75 млрд грн.
  • Проєкт НВМК у Гатному затвердили у червні. 
  • Мінветеранів стверджує, що перші поховання відбудуться вже наприкінці літа – на початку осені цього року.
  • Нагадаємо, що проєкт цей тягнеться вже не перший рік, а рідним загиблих захисників обіцяли провести перші поховання ще восени минулого року. Щоправда, це стосувалося ділянки у межах Києва, яку потім відкинули, хоч це було однією з головних вимог сімей загиблих.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram