ГоловнаСуспільствоВійна

У Селидовому окупанти влучили авіабомбою у будинок, загинув підліток (доповнено)

ПІд завалами, імовірно, опинилася вся родина. 

У Селидовому окупанти влучили авіабомбою у будинок, загинув підліток (доповнено)
Наслідки атаки на Селидове
Фото: Донецька обласна прокуратура

Вчора ввечері, о 21.30, окупанти влучили авіабомбою у приватний будинок у Селидовому Донецької області. Бабусю 73 років деблокували рятувальники. Також знайшли фрагменти тіл, які, імовірно, належать 53-річному сину постраждалої та її онуку віком 13 років. 

Про це повідомили у Донецькій обласній прокуратурі.

"28 травня 2024 року, о 21:30, російська армія завдала удару по приватному сектору м. Селидове. Попередньо, ворог обстріляв населений пункт двома авіабомбами "УМПБ Д-30СН", – йдеться у повідомленні. 

О 12.44 начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін повідомив, що на місці удару по Селидовому знайшли тіло загиблого підлітка.

Одразу було відомо, що на місці загинув 53-річний чоловік та отримала поранення 70-річна жінка. Сьогодні в ході пошукових робіт рятувальники дістали з-під завалів тіло 13-річного хлопця. Усі фрагменти тіл передали в поліцію для подальшої експертизи.

Всього внаслідок удару в місті пошкоджено 10 будинків і крамниця — усі постраждалі сім'ї отримали набори для екстреного ремонту. Ліквідація наслідків атаки триває.

Як повідомляли раніше у прокуратурі, один зі cнарядів влучив на територію домоволодіння, внаслідок чого під завалами будинку опинилась, ймовірно, ціла родина. Бабусю 73 років деблокували рятувальники. У жінки діагностовано множинні поранення та струс головного мозку. 

Також у ході пошуково-рятувальної операції знайдено фрагменти тіл. За попередніми даними, вони можуть належати 53-річному сину постраждалої та її онуку 13 років. Ідентифікація останків наразі триває. 

Наслідки атаки на Селидове
Фото: Донецька обласна прокуратура
Наслідки атаки на Селидове

"За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України)", – додали прокурори. 

Прокурори вживають всі належні заходи для документування воєнних злочинів, вчинених представниками збройних сил РФ. 

У ДСНС показали відео рятувальної операції. Зазначається, що станом на 13.39 співробітниками ДСНС розібрано 34 т. зруйнованих будівельних конструкцій. Роботи завершено.

Протягом 28 травня  росіяни вбили 3 жителів Донецької області. Ще 14 людей в області за добу дістали поранення. Зокрема, внаслідок російського удару у Торецьку загинули двоє цивільних.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram