ГоловнаСуспільствоВійна

Данія закупить зброю для України безпосередньо в українських виробників на 200 млн данських крон

Данія посилить пряму фінансову підтримку оборонної промисловості України. Сторони підписали відповідний лист про наміри.

Данія закупить зброю для України безпосередньо в українських виробників на 200 млн данських крон
міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен

Міністр оборони Данії Трольс Лунд Пульсен, міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін та заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков підписали Лист про наміри стосовно підтримки оборонного виробництва України. Про це повідомляє пресслужба Міноборони України. 

Документ фіксує намір посилити пряму фінансову підтримку оборонної промисловості України з боку Данії і декларує намір встановити механізм такої фінансової підтримки.

“Це важливий етап співробітництва між нашими країнами. Данія вже виділила 17 пакетів військової допомоги Україні на суму понад 4 млрд євро. Вона однією з перших оголосила про намір направити гроші на закупівлю зброї для України безпосередньо в українських виробників. На це буде спрямовано 200 млн данських крон (28,6 млн доларів, – ред.)”, – сказав заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.

Зазначимо, на цьому тижні парламент і уряд Данії домовилися збільшити обсяг військової допомоги Україні на 4,4 млрд крон. У підсумку загальний обсяг військової підтримки Данії в межах фонду на підтримку України складе 64,8 млрд доларів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram