ГоловнаСуспільствоВійна

Лубінець вимагає розслідувати ймовірну підтримку агресії Кремля Російським Червоним Хрестом

Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що президент РЧХ має стосунок до пропутінської “патріотичної” організації, а працівники РЧХ розповідають про неможливість миру з “українськими нацистами”.

Лубінець вимагає розслідувати ймовірну підтримку агресії Кремля Російським Червоним Хрестом
Фото: IFRC

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець вимагає розслідування діяльності Російського Червоного Хреста (РЧХ) за порушення принципу нейтральності. 

“Нещодавно в мережі з’явилася інформація, що президент Російського Червоного Хреста (РЧХ) має відношення до пропутінської “патріотичної” організації, а працівники РЧХ розповідають про неможливість миру з “українськими нацистами”. Ба більше, РЧХ бере учать у військових зборах та навчаннях для дітей, де розповсюджується ідеологія продовження війни проти України, використовуються символи агресії "Z", – написав Лубінець.

Він зазначив, що ймовірно йдеться і про те, що РФ має за мету, щоб на ТОТ України працювали нові організації РЧХ, які фінансуватимуться з Росії.

За його словами, це вчергове доводить, що окупанти готові у своїх політичних і військових цілях використовувати навіть світове ім’я гуманітарної організації.

Лубінець повідомив, що як Омбудсман України вже направив лист до Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця з тим, щоб:

  • Такі дії були публічно засуджені.
  • Було проведене прозоре розслідування дій Російського Червоного Хреста.
  • На час проведення розслідування було призупинене членство та участь РЧХ у співтоваристві.
  • У разі, якщо розслідування підтвердить наявні дані, необхідно вимагати, щоб організацію виключили з федерації.

 

Омбудсман нагадав, що РЧХ є частиною Міжнародної Федерації Червоного Хреста і Червоного Півмісяця, тому повинен відповідати місії та принципам руху. Зокрема принципу “нейтральності”. Він зазначив, що Росія не може спекулювати та використовувати ім’я гуманітарної організації для злочинних намірів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram