ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч та ранок суботи, 21 жовтня: бої під Авдіївкою, понад 100 бойових зіткнень, нова тактика окупантів

Нова тактика змішаних атак ворога, понад 100 бойових зіткнень, бої під Авдіївкою, втрати окупантів.

Головне за ніч та ранок суботи, 21 жовтня: бої під Авдіївкою, понад 100 бойових зіткнень, нова тактика окупантів
Фото: Скріншот з відео

Уночі на суботу під час обстрілу України окупанти використали нову тактику змішаних атак. За словами керівника Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталії Гуменюк, українські військові спостерігали одночасний пуск крилатих ракет та КАБів, чого раніше не було.

За словами Гуменюк, наразі спостерігається активізація тактичної авіації, застосування ракетних комплексів наземного базування і пуски ракет разом із КАБами. "Це однозначно намагання ворога завдати ракетного удару максимально ефективно для себе, оскільки знають, що по КАБах працювати ми не можемо", – зазначила Гуменюк.

Наталія Гуменюк додала, що цієї ночі ворог застосував складну тактику змішаних атак – практично одночасно спрямовувались з тактичної авіації і керовані авіабомби по фронтових територіях, і крилаті ракети типу Х-59 по територіях другого ешелону підготовки, "наприклад, Кривий Ріг, Миколаївська область, і застосовувались ударні беспілотники".

Тим часом Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби відбулося понад 100 бойових зіткнень.

Загалом ворог завдав 9 ракетних та 39 авіаційних ударів, здійснив 50 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Унаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали школа, багатоквартирні та приватні житлові будинки, а також інша цивільна інфраструктура.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку противник не полишає спроб оточити Авдіївку, але наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи ворогу численних втрат. Безуспішними були наступальні дії окупантів в районах Новокалинового, Степового та Первомайського Донецької області.

Авіація Сил оборони завдала 8 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 4 - по зенітно-ракетних комплексах противника. Підрозділи ракетних військ уразили пункт управління, склад боєприпасів, 3 райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, станцію РЕБ противника.

Детальніше про оперативну обстановку станом на ранок 21 жовтня - в нашій новині.

Генштаб також інформує, що втрати російських військ у війні в Україні на ранок суботи склали 790 окупантів, загальна кількість втрат ворога з початку вторгнення становить 292850 військових. Крім того, ЗСУ знищили 5 артсистем та 55 ББМ.

Про інші втрати противника – в новині.

Оператори 3-го полку Сил спецоперацій (ССО) виявили важку техніку окупантів, яка рухалась у напрямку Авдіївки. В результаті були знищені російські танки та БТР, повідомила пресслужба Командування Сил спецоперацій ЗСУ.

“На Авдіївському напрямку ворог поновив наступальні дії та не полишає спроб оточити місто. Однак наші захисники міцно тримають оборону і завдають ворогу чималих втрат”, - зазначили в ССО.

Бійці ССО за допомогою FPV-дронів, Javelin та мінометів знищили чотири БТР, два танки, кілька десятків живої сили противника.

Унаслідок ворожої атаки по Кривому Рогу ввечері та вночі на 21 жовтня пошкоджено об'єкт промислової інфраструктури, повідомив голова Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

"Ворог продовжує тактику терору. Ввечері та вночі окупанти атакували Україну, в тому числі і наше місто, ракетами та ударними БПЛА. На жаль, були влучання. Внаслідок вечірнього ракетного удару по дачному кооперативу в передмісті загинув чоловік 1963 р.н., його дружина 1967 р.н. була доставлена до лікарні у тяжкому стані", – повідомив Олександр Вілкул.

Відомо, що було пошкоджено три будинки. Пожежу, яка виникла в результаті удару, оперативно ліквідували.

"Пізно ввечері була ще одна атака ракетами та БПЛА. Пошкоджено об'єкт промислової інфраструктури. Пожежа, що виникла, також була оперативно ліквідована. Головне – без втрат", – додав голова Ради оборони.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram