ГоловнаСуспільствоВійна

В Умані росіяни цілеспрямовано зруйнували шість зерноскладів

Минулої ночі над промисловим районом Умані було чутно дев’ять вибухів.

В Умані росіяни цілеспрямовано зруйнували шість зерноскладів
Фото: Суспільне Черкаси

У ніч на 1 жовтня російські безпілотники поцілили у три об'єкти цивільної інфраструктури в Умані: зерносховище та два об'єкти колишньої нафтобази. Загальна площа загоряння становила близько 3 600 квадратних метрів.

Про це повідомив у коментарі Суспільному керівник ОВА Ігор Табурець.

За його словами, резервуари нафтобази довгий час не були у використанні.

"Трохи більше за північ 1 жовтня відбулися влучання безпілотників на територію Умані. Зокрема поцілили по зерносховищу, де було щойно зібране соняшникове насіння – близько 90 тонн", – розповів Табурець.

Фото: Суспільне Черкаси

За словами головного інженера підприємства Володимира Кульбіцького, склад, куди поцілили безпілотником вночі, відновленню у цьому сезоні не підлягає.

"Є влучання у шість зерноскладів. Знищені саме ті, в яких мало зберігатись зерно, та ті, які використовувались. Влучання у склади були точними – жодного влучання поза межі складів немає", – розповів Кульбіцький.

Загалом, за словами місцевих жителів, над промисловим районом в Умані вночі було чутно близько дев'яти вибухів.

Фото: Суспільне Черкаси

Фото: Суспільне Черкаси

 

Нагадаємо, вночі 1 жовтня росіяни атакували Черкаську область безпілотниками. Окупанти поцілили по промисловій інфраструктурі в Умані, є постраждалі. Повітряна тривога в регіоні тривала тричі у період з 00:18 до 05:04 ранку.

 Унаслідок ворожих атак спалахнуло кілька пожеж на підприємстві з зерном. Займання остаточно ліквідували близько шостої години ранку, оскільки доводилося переривати гасіння через часті повітряні тривоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram