ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни вдарили ракетою по центру Чернігова, є загиблі та поранені (оновлення)

Відомо про сімох загиблих, травмовані 144 людини.

Росіяни вдарили ракетою по центру Чернігова, є загиблі та поранені (оновлення)
Фото: Дмитро Лубінець у Telegram

У суботу 19 серпня росіяни вдарили балістичною ракетою по Чернігову. Відомо про 7 загиблих та 144 постраждалих внаслідок удару по Драмтеатру в центрі міста. Серед загиблих – дитина. 

"Російська ракета влучила просто в центр міста, у наш Чернігів. Площа, політехніка, театр. Звичайний суботній день, який Росія перетворила на день болю та втрат. Є загиблі, є поранені…", – заявив президент Володимир Зеленський.

В.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако поінформував, що ворог вдарив ракетою в район Красної площі та прилеглих вулиць. В ДСНС уточнили, що внаслідок ворожої атаки відбулося руйнування даху Драмтеатру, спалахнула пожежа. Пошкоджені скління вікон пожежної частини. Відбулося загоряння у магазині, яке було ліквідоване.

Оновлення, 23:00. Кількість поранених зросла на 15 осіб - до 144.

Наразі відомо, що загинуло семеро мирних людей, серед них – одна дитина. По медичну допомогу звернулися 144 поранених місцевих мешканців. З них 15 дітей та 15 поліцейських. Поліцейські проводять поквартирний обхід, приймають заяви від постраждалих людей. 

Оновлено 18:48. Глава МВС Ігор Клименко повідомив, що пошуково-рятувальна операція в місті завершена. "136 постраждалих внаслідок російського удару по центральній частині міста. 7 загиблих. 129 поранених, з яких 15 дітей та 15 працівників поліції", – підсумував міністр. 

Фото: МЗС України

Оновлено 15:25. Кількість постраждалих у Чернігові зросла до 117-ти, повідомив в. о. міського голови Олександр Ломако. Загиблими досі вважаються семеро людей. 

Оновлено 14:24. У Чернігові виявили тіло ще однієї жертви. Загинула жінка. Кількість загиблих зросла до семи, повідомили у МВС. За медичною допомогою звернулося 90 поранених, з них 10 поліцейських та 12 дітей. Госпіталізовано 25 людей. 12-річну дівчинку терміново доставляють реанімобілем до Києва. Дитина в тяжкому стані. 

Фото: МЗС України

Оновлено 13:43. Відомо про шістьох загиблих внаслідок ракетної атаки росіян, серед них – шестирічна дитина, повідомили Збройні сили. На місці патрульні намагалися надати їй допомогу, але врятувати дитину не вдалося. Мати дитини перебуває у важкому стані. Постраждалих станом на зараз до 50 людей.

Оновлено 13:00. Відомо про 42 постраждалих внаслідок російського удару по Драмтеатру в Чернігові. Загинули п’ятеро людей. Травмовано 37 жителів, серед яких 11 дітей. Усім надається медична допомога, повідомили в МВС України. У лікарні відвезли 11 поранених, двоє з них перебували у важкому стані.

Фото: ДСНС України

Фото: ДСНС України

"Оперативний ЗСУ" опублікував відео, де видно момент влучання ракети в Чернігові.

 

Зазначимо, що російська армія завдала ракетного удару по Драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки". Захід розпочався о 10:00, об 11:30 пролунав вибух. Організаторка заходу Марія Берлінська написала, що всі, хто пішов в укриття, цілі, включно з нею. 

"Захід було заздалегідь офіційно узгоджено з місцевою владою, місце було надано місцевою владою. Анонс, що буде захід був у відкритому доступі. Але конкретне місце повідомили лише (!) зареєстрованим перевіреним учасникам за лічені години до заходу. Всі дані учасників надано відповідним органам. Зараз працюємо з СБУ, надаємо всі необхідні дані для оперативного розслідування", – йдеться у дописі.

Нагадаємо, сьогодні об 11:49 Повітряні сили попередили про ракетну небезпеку, зокрема для Чернігівської, Полтавської, Сумської, Київської та Житомирської областей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram