ГоловнаСуспільствоВійна

Кияни за добу подали понад тисячу скарг на стан укриттів (оновлено)

Кличко запевнив, що групи контролю оперативно реагуватимуть.

Кияни за добу подали понад тисячу скарг на стан укриттів (оновлено)
Фото: nashkiev.ua/

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в застосунку "Київ Цифровий" створено механізм зворотного зв'язку, куди кияни можуть надсилати інформацію про стан і доступ до укриттів у місті.

Про це мер написав у своєму телеграм-каналі.

"Хочу звернути вашу увагу. В "Києві Цифровому" ми створили механізм зворотного звʼязку. Будь ласка, долучайтеся. Ідіть перевіряйте, фотографуйте стан укриттів і чи доступні вони у вашому мікрорайоні, будинку чи у швидкій доступності від нього. І надсилайте інформацію. Групи контролю оперативно реагуватимуть, і будемо виправляти ситуацію", - написав мер.

Оновлено. За добу, після запуску в "Києві Цифровому" сервісу зворотнього звʼязку щодо стану укриттів, від киян отримано більше тисячі скарг. Із них: майже половина на те, що укриття зачинені, чверть - що перебувають у неналежному стані, ще чверть - що поблизу немає укриттів. 

Кличко пообіцяв, що отримана інформація буде передана в Департамент муніципальної безпеки КМДА та райдержадміністраціям міста.

Нагадаємо, що у Києві суд відправив під цілодобовий домашній арешт керівника поліклініки у Деснянському районі столиці, біля якої вночі 1 червня загинули троє людей, які намагалися потрапити в зачинене укриття. Також під домашній арешт на 2 місяці відправили заступника директора поліклініки з технічної частини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram