ГоловнаСуспільствоВійна

Посол ЄС: День захисту дітей трагічно розпочався в Києві

Матті Маасікас відреагував на нічну ракетну росіян на столицю України.

Посол ЄС: День захисту дітей трагічно розпочався в Києві
​Матті Маасікас
Фото: Estonian Foreign Ministry

Посол Європейського Союзу в Україні Матті Маасікас відреагував на нічну ракетну росіян на Київ, в результаті якої загинула девʼятирічна дитина.

У своєму Twitter він написав: "День захисту дітей розпочався трагічно в Києві, де рано вранці російські повітряні атаки вбили щонайменше двох дітей". (Станом на 7 ранку, за оновленою інформацією КМВА, загинула одна дитина, ще одна – дістала поранення, – ред.).

1 червня – Міжнародний день захисту дітей. Міжнародна демократична організація жінок заснувала його 1949 року. День захисту дітей уперше відзначили 1950 року. Практично відразу ініціативу підтримала ООН.

В Україні День захисту дітей відзначають із 1998 року.

Нагадаємо, в ніч проти 1 червня в Києві та низці областей України оголосили повітряну тривогу. У столиці пролунало щонайменше п'ять вибухів – місцева влада заявляла про роботу ППО. Пізніше в КМВА повідомили, що Росія, ймовірно, використовувала для атаки крилаті та балістичні ракети – всі їх було збито.

Внаслідок нічної атаки загинули троє людей, ще більше 10 отримали поранення. Також є пошкодження будівель у трьох районах міста. Серед загиблих – дитина. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram