ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни поширили фейкову "методичку" для українських журналістів щодо Бахмута

Пропагандисти погрожують медійникам "штрафом". 

Росіяни поширили фейкову "методичку" для українських журналістів щодо Бахмута
Фото: Ганна Маляр у Telegram

Російські пропагандисти поширили фейкову "методичку" для українських журналістів щодо висвітлення ситуації в Бахмуті. Вигаданий окупантами "документ" погрожує українським медійникам штрафом у 8 000 гривень за публікацію "заборонених" даних.

Про черговий російський вкид у телеграм повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. 

"В чому наша сила публічної позиції по Бахмуту? Розкриваю секрети роботи. В тому, що ми публічно транслюємо нашу офіційну позицію. Іі не треба папірцями передавати – вона публічна. У нас щодня є публічна позиція щодо поточних подій Президента у вечірніх зверненнях, щодня є позиція Міноборони і Генштаба. І наші  пресофіцери – спікери, яких ви вже всі добре знаєте – Ігнат, Череватий, Гуменюк, Юсов, Дмитрашківський – також щодня повідомляють офіційну позицію", – наголосила вона.

Голова Офісу президента Андрій Єрмак також прокоментував інформаційні вкиди ворога.

"Бахмут – це Україна! Спокійно реагуйте на фейки тих, хто вигадує «пабєду», якої в реальності нема", – написав він у Telegram.

Крім цієї дезінформації, Росія сьогодні випустила й іншу – власник "групи Вагнера" Євген Пригожин заявив про "взяття міста" й присвяту цього підірваному вчора у Петербурзі російському пропагандистові. 

Нагадаємо, ситуація у Бахмуті залишається напруженою: ворог намагається задіяти не лише вагнерівців, але і професійні підрозділи десантників. Сили оборони продовжують боротьбу. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram