ГоловнаСуспільствоВійна

Уночі російські винищувачі Су-35 випустили 10 авіабомб по території Сумщини, загинули двоє людей, десятеро поранені (оновлено)

Зруйновані і пошкоджені адміністративні будівлі, багатоквартирні і приватні будинки, будівлі школи, дитячого садка і гімназії.

Уночі російські винищувачі Су-35 випустили 10 авіабомб по території Сумщини, загинули двоє людей, десятеро поранені (оновлено)
Су-25УБ, ілюстративне фото
Фото: з відкритих джерел

Уночі 24 березня росіяни атакували Сумську область винищувачами Су-35. По регіону було випущено понад 10 керованих авіабомб.

Про це повідомив в ефірі телемарафону речник Повітряних сил Збройних Сил України Юрій Ігнат.

Він розповів, що росіяни почали атакувати з вечора – випустили по Одещині дві ракети Х-59.

"Атака продовжилася з півночі нашої країни. Близько 10 літаків Су-35 – це російський найновіший винищувач – атакували Сумську область керованими авіаційними бомбами... Це надзвичайно велика загроза, коли керовані авіаційні бомби, плануючі бомби, можуть летіти далеко, і літаки не входять у зону поразки нашої протиповітряної оборони", – сказав Ігнат.

За його словами, понад 10 керованих бомб атакували об'єкти в Сумській області.

"Втрати уточнюються. Напевно, вони будуть оголошені військовими адміністраціями", – сказав речник Повітряних сил.

Оновлено 9:30. Унаслідок нічної ворожої атаки авіацією на Сумщину постраждала Білопільська громада. Є багато зруйнованих житлових будинків, загиблі та поранені. Про це повідомив у коментарі Суспільному міський голова Білопілля Юрій Зарко. 

“Близько 12 години ночі в громаді почався масований обстріл. Були помічені “Шахеди”, ракети, були системи залпового вогню, був артобстріл. Вони одночасно вдарили з декількох точок. Центр міста постраждав, школа №4", – йдеться у повідомленні.

За словами міського голови, сторож школи №4 загинув. Поранення отримала одна людина, яка знаходилася в житловому будинку. Їй відірвало ногу. В місті багато пошкоджених житлових будинків. 

Оновлено 10:00. Унаслідок атаки російської авіації на Сумщину загинули двоє людей, десятеро отримали поранення, повідомили у Сумській ОВА.

У Білопільській громаді було масовано обстріляне місто Білопілля. Росіяни завдали авіаційний удар, обстріл з РСЗВ “Град” (80 “прильотів”) та із ствольної артилерії (20 “прильотів”).

Внаслідок обстрілу міста Білопілля загинуло дві людини, поранено дев’ять осіб. Зруйнована адміністративна будівля, будівля школи, житловий будинок; пошкоджені багатоквартирні та приватні будинки, гуртожиток.

У Ворожбянській громаді по місту Ворожба ворог здійснив обстріл з РСЗВ, внаслідок якого пошкоджений житловий будинок та господарча споруда. Травмована людина.

У Річківській громаді у селі Вири здійснений авіаційний удар та удар дроном-камікадзе. Внаслідок удару пошкоджений дитячий садок, адміністративна будівля. Зруйнована будівля школи. По селу Річки здійснений артилерійський обстріл – пошкоджені приватні будинки, адміністративна будівля та будівля гімназії.

У Миколаївській селищній громаді здійснено авіаудар по агрофермі. Пошкоджені виробничі приміщення та сільськогосподарська техніка.

Також вночі був обстріл Новослобідської громади. Без наслідків.

 

Нагадаємо, за минулу добу росіяни обстріляли чотири громади Сумщини. Всього було зафіксовано 68 “прильотів” з різних видів зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram