ГоловнаСуспільствоВійна

Росія вранці вдарила по центру Харкова. Є влучання в будинок і виш (оновлено)

За попередніми даними, вогонь окупанти вели з С-300.

Росія вранці 5 лютого завдала чергових ударів по Харкову.  Про це в Телеграм повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

"Жителі Харкова і області, окупанти завдають ударів! Залишайтеся в укриттях!" – написав він.

Фото: Офіс генерального прокурора

За словами Синєгубова, зафіксовано "приліт" в центральній частині Харкова. Попередньо – ракета С-300. За оновленими даними станом на 8:38 від харківського мера Ігоря Терехова, по центру міста вдарили дві ракети.

Фото: Офіс генерального прокурора в telegram

"Потрапляння у Київському районі міста. Попередньо йдеться про ракети С-300", – написав він у telegram.

Фото: Офіс генерального прокурора

О 8:56 він повідомив, що одна з ракет влучила в житловий будинок.

"Одна з ракет потрапила в житлову забудову центра Харкова. Наразі відомо про пожежу в одному з житлових будинків та одну постраждалу людину", – зазначив мер Харкова. 

В Офісі генпрокурора повідомили про пʼятьох поранених: охоронця вишу та чотирьох мешканців пʼятиповерхівки. 

За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, станом на 10:20 кількість постраждалих у пʼятиповерховому житловому будинку зросла до 4 осіб

"Ще один поранений – охоронець вищого навчального закладу, куди був здійснений другий ракетний удар. Чоловік отримав забійні рани, допомогу надали на місці", – повідомив Синєгубов.

Йдеться про університет міського господарства. 

За попередньою інформацією від Офісу генерального прокурора, окупанти обстріляли Харків ракетами типу С-300 з території Бєлгородської області РФ. 

Станом на 9:14 було відомо про трьох поранених. Синєгубов повідомив, що це 54-річна жінка та два чоловіки 51 та 55 років. 

"Жінку госпіталізовано з осколковими пораненнями, чоловікам допомогу надали на місці", – написав він. 

Минулої доби ворог обстрілював з артилерії та мінометів населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів, що межують з лінією зіткнення.

"Внаслідок обстрілів Куп'янська пошкоджено адмінбудівлю медичного закладу та приватні житлові будинки. У Вовчанську вогонь вівся переважно по приватній житловій забудові. Пошкоджено житлові будинки та господарчі споруди, сталися пожежі", – написав голова ОВА. 

За інформацією Обласного центру екстреної медичної допомоги, протягом суботи постраждалих серед цивільних не зафіксовано. На лінії зіткнення тривають бойові дії, наші захисники надійно тримають свої позиції та завдають втрат російським окупантам.

Нагадаємо, днями в деокупованому Ізюмі від вибуху міни постраждали вісім підлітків. У семи дітей осколкові поранення, в однієї дівчинки психологічна травма – гостра реакція на стрес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram