ГоловнаСуспільствоВійна

У ВООЗ заявили про 14 тисяч цивільних жертв унаслідок війни в Україні

17,7 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги.

У ВООЗ заявили про 14 тисяч цивільних жертв унаслідок війни в Україні
Тедрос Аданом Гебреїсус
Фото: ЕРА/UPG

Ситуація в Україні є однією з восьми гострих глобальних надзвичайних ситуацій у сфері охорони здоров’я.

Про це йшлося у доповіді генерального директора ВООЗ Тедроса Аданома Гебреїсуса, яку він презентував на виконавчій раді організації, пише Reuters.

Звіт висвітлив ситуацію в Україні за перші дев’ять місяців 2022 року.

У доповіді задокументовано понад 14 000 жертв серед цивільного населення унаслідок війни. 17,7 мільйонів людей потребують гуманітарної допомоги, у Європі переміщено 7,5 мільйонів українських біженців.

“Із 471 нападу з важкого озброєння на заклади охорони здоров’я у всьому світі 448 припали на Україну”, – йдеться у звіті ВООЗ.

Представниця США в ООН Шеба Крокер закликала підготувати оновлений звіт, щоб задокументувати інциденти в Україні з вересня.

“Російські атаки завдали невимовних збитків цивільному населенню та критично важливій інфраструктурі в Україні. Ці безмістовні смерті і руйнування жорстко впливають на доступ дітей, літніх людей та інших уразливих груп до життєво важливої медичної допомоги”, – сказала вона.

Нагадаємо, у листопаді голова європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Ханс Хенрі Клюге заявив, що через спроби Росії знищити енергетику України під загрозою цієї зими виявляться життя мільйонів українців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram