ГоловнаСуспільствоВійна

Німеччина хоче викупити у Катару 15 установок Gepard і боєприпаси до них для передачі Україні, – ЗМІ

Установки Gepard виявилися особливо успішними у боротьбі з повітряними нальотами, але в Україні залишилося до них лише близько 30 тисяч снарядів.

Німеччина хоче викупити у Катару 15 установок Gepard  і боєприпаси до них для передачі Україні, – ЗМІ
Фото: Мілітарний

Німецький уряд хоче викупити у Катару 15 зенітних установок Gepard і боєприпаси до них для подальшої передачі Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на Süddeutsche Zeitung. 

Джерела німецького видання зазначають, що установки Gepard виявилися особливо успішними у боротьбі з повітряними нальотами, але в Україні залишилося лише близько 30 тисяч снарядів до них, і тому Gepard майже не використовується в наземних боях, а в основному для боротьби з безпілотниками. Зазвичай з нього стріляють лише в економному режимі.

Відразу після закінчення фіналу Чемпіонату світу з футболу німецькі чиновники з'явилися в МЗС Катару з проханням обговорити продаж 15 установок Gepard і боєприпасів до них, які були доставлені в країну Перської затоки для захисту стадіонів.

З того часу робилися спроби вести справи з Катаром, насамперед щоб отримати більше боєприпасів. Новий міністр оборони Борис Пісторіус підтримує викуп 15 установок Gepard та боєприпасів до них. 

Він зазначив, що Gepard дуже добре зарекомендували себе у війні в Україні, і хотів би отримати більше від партнерів для допомоги українцям.

Нагадаємо, українські військові у Німеччині почали опановувати систему ППО Patriot. Навчатися вони будуть упродовж 10 тижнів.

На початку січня Берлін ухвалив рішення передати Україні комплекс Patriot, а також БМП Marder. Це було зроблено після узгодження з американськими союзниками. Повідомлялося, що навчатися українські військові будуть упродовж 10 тижнів. Зазвичай на це йде мінімум 10 місяців.

Найближчим часом також очікується прибуття українських бійців для навчання управлінню танками Leopard.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram