ГоловнаСуспільствоВійна

Росія може повторити спробу великого наступу в січні-лютому, – Кулеба

Голова МЗС наголосив, що Україна намагається завершити війну якомога швидше.

Росія може повторити спробу великого наступу в січні-лютому, – Кулеба
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба припустив, що російські війська можуть спробувати поновити масштабний наступ на Україну у січні-лютому 2023 року.

Про це він заявив на брифінгу, передає "Українська правда".

"Я думаю, що російська здатність здійснювати великий наступ, можливо, буде відновлена десь наприкінці січня-лютого – але це те, що вони намагаються зробити і чому ми намагаємося запобігти", – сказав міністр.

"Тобто я не кажу, що це точно відбудеться. Але в найкращому випадку, враховуючи мобілізацію, призов, який вони оголосили, підготовку нових призовників та пересування їхніх важких озброєнь по країні – вони однозначно зберігають надії на те, що вони зможуть пробити нашу оборону і просунутися глибше в Україну", – додав Кулеба.

Голова МЗС запевнив, що Україна робить все, щоб зірвати ці плани. Він також сказав, що Україна намагається завершити війну якомога швидше – але не відомо, коли вона закінчиться, "хоча було б чудово, аби це сталося влітку наступного року".

Нагадаємо, раніше Кулеба також наголосив, що дипломатичне завершення війни базуватиметься на виході Росії зі всієї території України станом на 2013 рік.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram