ГоловнаСуспільствоВійна

ДБР завершило розслідування відносно правоохоронця з Луганщини, який зрадив Україні, а потім утік від окупантів

Після кількох місяців роботи на ворога він повернувся на підконтрольну територію України та здався.

ДБР завершило розслідування відносно правоохоронця з Луганщини, який зрадив Україні, а потім утік від окупантів
Фото: lugansk-online.info

ДБР завершило досудове розслідування відносно мешканця Луганщини, який співпрацював із окупантами, однак розкаявся і здався захисникам України. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Встановлено, що після окупації населеного пункту на Луганщині правоохоронець почав працювати у так званому Меловському районному відділі «МНС» «ЛНР». Однак після кількох місяців роботи на окупантів він з каяттям та розчаруванням повернувся на підконтрольну територію України та здався правоохоронним органам", – йдеться у повідомленні.

Наразі експравоохоронець шкодує про співпрацю з ворогом та закликає своїх "колег" покинути тимчасово окуповану територію та службу у фейкових держорганах псевдореспубліки.

Досудове розслідування відносно колишнього правоохоронця за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України) завершено. Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі з конфіскацію майна.

Втім, бюро нагадує, що згідно з ч. 3 ст. 111 КК України, особа може бути звільнена від кримінальної відповідальності, якщо вона на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинила і добровільно заявила органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Нагадаємо, з початку російської агресії ДБР розслідує майже 1100 проваджень щодо зрадників та колаборантів. Найбільшу кількість проваджень відкрито у Луганській, Запорізькій, Донецькій, Харківській та Херсонській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram