ГоловнаСуспільствоЖиття

​Екснардепу та голові Рахункової палати Пацкану повідомили про підозру. Він заявив, що вона необґрунтована (оновлено)

За даними слідства, за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. грн компенсації за житло.

​Екснардепу та голові Рахункової палати Пацкану повідомили про підозру. Він заявив, що вона необґрунтована (оновлено)
Фото: Макс Требухов

Народному депутату минулого скликання та голові Рахункової палати Валерію Пацкану повідомили про підозру.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Мова йде про події 2017-2018 років. За даними слідства, у вересні 2017 року Пацкан подав до Апарату Верховної Ради заяву про компенсацію за житло, хоча на той час уже нібито мав у власності квартиру в новобудові в Печерському районі Києва. В результаті за понад шість місяців він незаконно одержав 117,65 тис. грн.

"Проблемою у справі може стати те, що строк давності закінчується вже у березні 2023 року, оскільки Пацкану інкриміновано нетяжкий злочин. До цього часу детективи мають завершити розслідування, а суд ухвалити остаточне рішення", - зазначили в ЦПК.

Оновлення. У своєму Facebook Пацкан заявив, що вважає цю підозру необґрунтованою.

"Йдеться про справу багаторічної давнини. Ще до того, як я очолив Рахункову палату. З того часу тема з офіційно задекларованою і непридатною для проживання квартирою періодично тиражується зацікавленими особами", - пояснив екснардеп.

Він додав, що "зацікавлені особи" неодноразово намагалися завадити перевіркам Рахункової палати. 

Пацкан також підкреслив, що не буде нікого звинувачувати, а захищатиме "свою честь, гідність та репутацію у встановленому законом порядку". 

"В свою чергу, сподіваюся на неупередженість дій НАБУ та САП", - додав глава Рахункової палати.

Нагадаємо, що це вже не перша справа щодо можливих махінацій із отриманням компенсації за житло нардепами. Нещодавно апеляція Вищого антикорупційного суду засудила до трьох років тюрми колишнього депутата від БПП Руслана Сольвара. Ще два нардепи (Пресман та Черненко) пішли на угоди з САП, відшкодували збитки та отримали умовні терміни.

Окрім того, виправдувальні вироки отримали Андрій Левус з "Народного фронту" та Дмитро Колєсніков із "Опозиційного блоку". Прокуратура наразі оскаржує ці рішення в апеляційній палаті ВАКС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram