ГоловнаСуспільствоВійна

На держзраді викрито директора одного з комунальних підприємств Миколаєва, який очолював російську агентурну мережу

Зрадника затримали під час наради у мера.

На держзраді викрито директора одного з комунальних підприємств Миколаєва, який очолював російську агентурну мережу
Фото: Офіс генпрокурора

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури викрито директора одного з комунальних підприємств міста Миколаєва за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Ним виявився начальник комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба". Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді, де він перебував на нараді у мера міста.

"За даними слідства, одним з завдань посадовця було організувати потужну агентурну групу спецслужб РФ. Для комунікації і передачі розвідувальної інформації використовувались анонімні акаунти у Телеграмі", – інформує прокуратура.

Чиновник передавав ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, співробітників правоохоронних органів, списки загиблих українських захисників. Також він зливав інформацію щодо оборонних та фортифікаційних споруд у Миколаєві.

До розвідувально-підривної діяльності він намагався залучити двох своїх підлеглих, одного з інших керівників комунального підприємства та двох мешканців обласного центру, серед яких старший оперуповноважений райуправління поліції. Всі вони є активними прихильниками проросійських поглядів і неодноразово підтверджували це у особистих розмовах та дописах в соцмережах.

Під час обшуків за місцями роботи і проживання агентів правоохоронці виявили листування керівника ворожої агентури зі своїм "куратором".

Нагадаємо, раніше СБУ знешкодила багатофункціональну мережу російського ГРУ на Харківщині. Вони допомагали ворогу прицільно бити по Збройних Силах України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram