ГоловнаСуспільствоВійна

Рух України в ЄС і трансформація всередині країни є гарантією свободи для всіх українців, - Зеленський

Україна стане повноправним членом ЄС, принаймні ми зробимо все для цього.

Рух України в ЄС і трансформація всередині країни є гарантією свободи для всіх українців, - Зеленський
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Для нас рух України у Євросоюз і трансформація всередині нашої країни – це те, що є одним з ключових елементів довгострокового захисту держави, гарантією свободи для всіх українців. Тому євроінтеграційний процес заслуговує не просто окремої уваги до політичних, економічних, соціальних, правових аспектів, а цілісного підходу. Рухаючись до Європи, ми посилюємо українське національне життя в цілому.

Про це у своєму зверненні повідомив президент України Володимир Зеленський.

“Сьогодні провів ще одне на цьому тижні засідання Ставки Верховного Головнокомандувача. Були присутні, як завжди, керівники сектору оборони й безпеки: Залужний, Монастирський, Буданов, Малюк, Данілов та інші. Доповідали командувачі оперативних напрямків – Сирський, Літвінов, Ковальчук”, - повідомив Зеленський. 

Він зазначив, що були ухвалені певні рішення, і ми їх всі побачимо. Розглянули сьогодні також питання забезпечення наших військових, всебічної підтримки Збройних Сил України. Також президент провів нараду щодо подальших кроків держави у європейській інтеграції. Це ще один наш оперативний напрямок роботи – щоденної важливої роботи. 

“Взяв участь сьогодні у роботі важливого форуму в Італії. Один із найвпливовіших економічних форумів Європи – форум “Амброзетті”. Подякував Премʼєр-міністру Драґі, всім італійцям, які допомагають нам й також захищають українське прагнення до свободи, до Європи. Запропонував нові напрямки співпраці між нашими державами – вже зараз й після нашої перемоги. Для України важливо зберегти й посилити італійську підтримку попри будь-які зміни політичних настроїв. До речі, цього тижня це було вже друге звернення до суспільства Італії – після звернення до учасників і гостей Венеційського кінофестивалю”, - розповів президент. 

Він наголосив, що українці борються за підтримку й розуміння України в усіх країнах Європи, у всіх аудиторіях європейських суспільств. Захист України – захист усієї Європи, не тільки наш, а й всього демократичного світу. 

Саме з цього погляду варто розглядати погоджене сьогодні країнами "Великої сімки" рішення щодо обмеження ціни на російську нафту. Коли цей механізм буде реалізований, він стане вагомим елементом захисту цивілізованих країн і енергоринків від російської гібридної агресії. 

“І справді – треба обмежити також ціну на російський газ. Вдячний пані Урсулі фон дер Ляєн, яка сьогодні сказала про це. Давно настав час саме таких енергетичних санкційних кроків проти Росії. Санкцій, які не лише обмежать потік нафтодоларів і газоєвро в Москву, а й важливо – відновлять справедливість для всіх європейців, яких Росія намагається шантажувати штучно роздутою ціною на енергетичному ринку”, - підкреслив Володимир Зеленський. 

Сьогодні президент підписав черговий указ про нагородження 166 учасників бойових дій державними нагородами, із них 44 – посмертно.

 

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський своїм Указом від 1 вересня скасував дію низки документів щодо створення та роботи делегації України в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації в Донецькій і Луганській областях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram