ГоловнаСуспільствоВійна

Кремль далі прагне змінити режим у Києві та встановити контроль над більшою частиною України, – ISW

РФ продовжує намагатися спотворити свої ймовірні максималістські цілі у війні.

Кремль далі прагне змінити режим у Києві та встановити контроль над більшою частиною України, – ISW
Фото: EPA/UPG

Кремль продовжує намагатися спотворити свої ймовірні максималістські цілі в Україні.

Про це заявили в американському Інституті вивчення війни (ISW).

“ISW оцінює, що стратегічні цілі Росії залишаються незмінними: зміна режиму в Києві та забезпечення територіального контролю над більшою частиною України”, – йдеться у звіті.

Аналітики підкреслюють, що президент Росії Володимир Путін не згадав території за межами Донбасу, описуючи 15 серпня цілі війни Росії в Україні.

“Свою попередню промову на форумі “Армія-2022” 15 серпня Путін завершив заявою про те, що російські та донбаські сили “виконують свій обов’язок” воювати за Росію та “звільняти” Донбас”, – зазначили в Інституті.

Така обмежена заява про російські цілі різко контрастує з раніше сформульованими російськими військовими цілями щодо “денацифікації” та “демілітаризації” всієї України. Окрім того, відносно обмежена заява Путіна несумісна з діями Росії щодо інтеграції окупованих частин Херсонської та Запорізької областей до Російської Федерації.

Нагадаємо, в ISW також повідомили, що атаки на російські позиції в Криму та навколо нього, ймовірно, є частиною узгодженого українського контрнаступу з метою відновлення контролю над західним берегом Дніпра.

Також аналітики американського інституту заявили, що немає жодних ознак того, що ЗСУ використовували зброю, отриману від США, під час ударів по Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram