ГоловнаСуспільствоВійна

Перемовинами щодо повернення полонених з Азовсталі займається ГУР, – Верещук

“Україна постійно боротиметься за військовополонених".

Перемовинами щодо повернення полонених з Азовсталі займається ГУР, – Верещук
Фото: Іван Станіславський

Перемовинами щодо повернення полонених з Азовсталі займається Головне управління розвідки Міноборони України.

Про це віцепрем’єр-міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук наголосила під час брифінгу.

“Україна постійно боротиметься за військовополонених з Азовсталі та вимагатиме від світового співтовариства визнати Росію країною-терористом. Як стосовно цих людей, так стосовно страчених нею українців в Оленівці”, – зазначила вона. Верещук нагадала, що евакуацією цивільних людей з “Азовсталі”, яка відбулася ще у травні, займалася команда Мінреінтеграції – на той час вона вела евакуацію цивільних та обмін полоненими. 

“Евакуація цивільних з Азовсталі вимагала дуже багато зусиль. Та врешті пройшла успішно”, – додала міністр. 

Наразі процес обміну полоненими – це прерогатива Міноборони, зазначила вона.

Тепер стоїть питання визволення військовополонених та медиків, які з “Азовсталі” потрапили до рук окупантів. 

Нагадаємо, у ніч на 29 липня на території колишньої виправної колонії №210 смт Оленівка на тимчасово захопленій території Донецької області біля будівлі, в якій утримувалися українські військовополоненістався потужний вибух.

Унаслідок вибуху було зруйновано приміщення, де знаходились полонені українці. За повідомленням російських джерел, близько 40 українців вбито, кількість поранених – уточнюється.

Зазначається, що вибухи відбулись на території промзони в новозбудованому приміщенні, яке мало бути спеціально обладнано для утримання полонених, виведених із заводу Азовсталь. Обладнання будівлі закінчилось два дні до того, після чого в неї перевели частину утримуваних українських захисників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram