ГоловнаСуспільствоВійна

Ракета росіян пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС

Пошкодження чинного енергоблока може мати серйозні наслідки.

Ракета росіян пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС
Фото: Енергоатом

Уранці 26 червня ракета російських окупантів пролетіла над будівлями Південноукраїнської АЕС.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

"26 червня рашисти знову вдалися до ядерного тероризму – о 6:00 ворожа ракета пролетіла критично низько над Південноукраїнською АЕС. Проліт зафіксовано на відео. Ця ракета летіла із півдня на північ України", - йдеться в повідомленні.

В "Енергоатомі" вважають, що ціллю цієї ракети був Київ, де із самого ранку лунали вибухи.

"Вчергове звертаємо увагу міжнародної спільноти на факти бездумних дій росії. Вона продовжує ставити під загрозу безпеку не лише України, а й усієї Європи. Адже будь-яке пошкодження діючого енергоблоку матиме дуже серйозні наслідки і може загрожувати світові страшною ядерною катастрофою!", - додали в компанії.

Це вже не перший такий випадок, коли російські ракети пролітають над будівлями Південноукраїнської АЕС. Уранці 5 червня, близько 5:30, російська крилата ракета, схожа на ракету типу «Калібр», пролетіла критично низько над станцією

Нагадаємо, що 26 червня зранку в Шевченківському районі столиці пролунало кілька вибухів. З-під завалів житлового будинку, у який влучила російська ракета, дістали семирічну дівчинку. Вона жива.

Загалом внаслідок обстрілу будинку поранено п‘ятеро осіб. Раніше Антон Геращенко повідомив про одного загиблого внаслідок російської ракетної атаки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram