ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти влучили ракетою в будинок культури Лозової на Харківщині, вже відомо про 8 постраждалих, - ДСНС (оновлено)

Унаслідок обстрілу почалася пожежа.

Окупанти влучили ракетою в будинок культури Лозової на Харківщині, вже відомо про 8 постраждалих, - ДСНС (оновлено)
Фото: Пресслужба ГУ ДСНС у Харківській області

Російські загарбники обстріляли на Харківщині місто Лозова. Спершу було відомо про 7 потерпілих, серед них - дитина.

Про це повідомили в пресслужбі ДСНС Харківщини.

"20 травня о 15:15 на номер “101” надійшло повідомлення про пожежу та руйнації будівлі, спричинені потраплянням ворожої ракети. Подія сталася в місті Лозова Харківської області. У результаті обстрілу сталося часткове руйнування будівлі та загорівся утеплювач покрівлі", - розповіли рятувальники.

У ДСНС кажуть - пожежу вдалось оперативно ліквідувати о 15:25. На місці події працювали 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки та 15 чоловік особового складу.

На обстріл відреагував Президент Володимир Зеленський.

"Харківщина. Місто Лозова. Російський ракетний удар по щойно реконструйованому будинку культури. Семеро постраждалих, серед яких 11-річна дитина. Окупанти визначили своїми ворогами культуру, освіту та людяність. І не шкодують для них ні ракет, ні бомб. Що в голові в людей, які обирають ось такі мішені? Абсолютне зло, абсолютна дурість", - йдеться в дописі Зеленського у Telegram.

Оновлення. Харківська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни. 

За інформацією пресслужби установи, унаслідок російського обстрілу Лозової, було пошкоджено будівлю міського палацу культури та близько 10 багатоповерхівок, що розташовані поруч.

Фото: Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Фото: Пресслужба Харківської обласної прокуратури

Фото: Пресслужба Харківської обласної прокуратури

В міському управлінні ЖКГ повідомили, що 21 комісія почне обстежувати місця загального користування у багатоповерхівках, які постраждали в результаті обстрілу.

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зазначив, що на момент влучання ворожої ракети в будівлі тривала сесія міської ради. "Дві ракети вдалось відбити. Але одна потрапила в ціль рашистів. Під час удару в будівлі знаходилося 5 осіб. Люди дивом залишилися живі, майже у всіх легкі поранення", - зазначив Ткаченко.

За його словами, палац культури в Лозовій був одним з найбільших в Харківському регіоні. "Великий зал розрахований на 1078 місць. В 2021 році ми його тільки-но відреставрували", - додав міністр.

Фото: Facebook/Олександр Ткаченко

Оновлення 20.29. За інформацією керівника Харківської ОВА Олега Синєгубова, внаслідок удару постраждали 8 осіб, 7 із них було госпіталізовано. А в міськраді Лозової повідомили, що потерпілі перебували поряд із приміщенням, усі отримали осколкові поранення. 

Нагадаємо, росіяни обстріляли Лозову 11 травня. Тоді від обстрілу постраждала цивільна людина.

У Нацполіції повідомили, що в Харківській області зловмисники хотіли підірвати об’єкт критичної інфраструктури за допомогою 10 кг тротилу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram