ГоловнаСуспільствоВійна

Знущались і вбивали: ГРУ опублікувало список кадировців, які воювали проти України

Бойовики з Чечні обшукували помешкання, катували, вбивали, грабували і чинили розбій. 

Знущались і вбивали: ГРУ опублікувало список кадировців, які воювали проти України
В лавах армії РФ воювало близько 2,5 тисяч кадирівців
Фото: Facebook ГУР Міноборони України

Так звані кадировці почали заходити на територію України в перші дні широкомасштабного військового вторгнення Росії. Основним їхнім завданням було залякування та геноцид українців. 

Про це повідомляє у Facebook ГУР Міноборони України. 

Перебуваючи в другому ешелоні наступу, кадировці обшукували помешкання, знущалися із заручників і мирних мешканців, грабували і чинили розбій.

"Після того, як російські війська почали зазнавати перших масштабних втрат, кадировцям наказали зупиняти підрозділи окупантів, що відступали, та показово розстрілювати тих, хто відмовлявся воювати", – йдеться в повідомленні. 

З ганьбою відкинуті українськими воїнами від Києва та Чернігова, кадировські найманці перемістилися на Луганський і Маріупольський напрямки, де продовжили грабувати та знімати ролики про свої подвиги для TikTok.

"Показово, що, попри вдавані навченість, бойовий дух та оснащення кадировських тіктокерів, навіть поза зоною активних бойових дій з 2,5 тисяч найманців близько ста загинули, близько трьохсот отримали поранення та понад шістдесят утекли з України, покинувши зброю та амуніцію", – наголошують у розвідці. 

Воєнна розвідка України оприлюднює список бойовиків з Чеченської Республіки, які в березні – травні 2022 року брали участь у російській агресії, та нагадує, що за злочини проти мирного населення України всіх воєнних злочинців буде притягнуто до відповідальності.

Нагадаємо, чеченська філія ФСБ збирає інформацію про ув’язнених місцевих тюрем для їхнього подальшого відправлення в зону бойових дій на території України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram