ГоловнаСуспільствоВійна

"Денацифікація" України, російська мова і санкції щодо РФ не обговорюються на перемовинах з Росією, - Подоляк

Радник керівника ОПУ порекомендував представникам країни-агресора відмовитися від недостовірних коментарів на тему переговорів.

"Денацифікація" України, російська мова і санкції щодо РФ не обговорюються на перемовинах з Росією, - Подоляк
Фото: ОПУ

Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що "денацифікація" України, російська мова і санкції щодо Російської Федерації не обговорюються. Тому росіянам краще відмовитися від недостовірних коментарів на тему перемовин.

Про це Подоляк сказав у коментарі журналістам.

"Не вперше доводиться говорити, що між фактами і фантазіями у представників РФ занадто велика дистанція. По-перше, жодного разу за столом переговорів не бачив пана Лаврова. Ні очно, ні в онлайн-форматі. Хоча сам не пропустив жодного раунду. Тому дещо дивує його схильність коментувати те, у чому не береш участь і що не бачиш зсередини процесу", - відреагував радник керівника ОПУ.

Питання росмови і "денацифікації" закрите, адже, за словами Михайла Подоляка, "російська армія цілком конкретно "обговорила" з українцями у Бучі, Гостомелі, Харкові, Волновасі та, звичайно ж, у Маріуполі. І всі відповідні висновки назавжди вписані в історію кров'ю безневинних українських громадян". 

Радник керівника Офісу Президента підкреслив, що "точно в рамках переговорного процесу зовсім не обговорюється проблематика глобальних міжнародних санкцій щодо РФ".

"Оскільки досі не усунуто причин для їхнього запровадження світовою спільнотою, а саме окупація частини території України та віроломне порушення нашої територіальної цілісності та суверенітету", - наголосив Подоляк.

Він зауважив, що питання санкції Україна не може обговорювати без залучення тих країн, які їх запровадили.

"... Тому що вводив їх весь цивілізований світ у відповідь на абсолютну варварську поведінку Росії. І саме всім нашим партнерам разом з Україною вирішувати, коли та які рішення щодо санкцій приймати", - наголосив радник глави ОПУ.

Михайло Подоляк сказав, що змушений "вкотре наполегливо рекомендувати представникам Російської Федерації відмовитися від коментарів, які не є достовірними і скільки-небудь відповідними реальному ходу переговорного процесу".

Нагадаємо, раніше Подоляк заявляв, що переговори між Росією та Україною відбудуться тоді, коли РФ "буде готова сприйняти світ таким, який він є".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram