ГоловнаСуспільствоВійна

Окупанти хочуть повертати депортованих маріупольців для роботи на будівництві, - Андрющенко

Відомі факти примусу рятувальників, пожежників.

Окупанти хочуть повертати депортованих маріупольців для роботи на будівництві, - Андрющенко
Фото: EPA/UPG

Росіяни хочуть повертати депортованих мешканців Маріуполя для будівельних робіт у місті, ймовірно, для створення воєнної бази в районі порту. 

Про це в телеграмі написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко. 

"Учора ватажок Пушилін анонсував “Велике будівництво” в Маріуполі при підтримці росії. Сьогодні почали надходити повідомлення від людей, яких було депортовано в росію і які отримали статус “укриття від війни” або “біженця”. Почались обдзвони від імміграційних служб в регіонах, де їх повідомляють, що найближчим часом вони будуть зобов'язані повернутись в Маріуполь на “Велике будівництво”. Росія у всій красі. Питання, що саме вони будуть робити та будувати. Окрім військової бази в порту, ніяких інших ідей не спадає на думку", - написав він.

За словами Андрющенка, у зв'язку з катастрофічною нестачею мінімально кваліфікованих кадрів у комунальній сфері окупанти також посилили “пошук” силами фсб комунальників і працівників бюджетної сфери в Мангушському та Нікольському районах, особливо на узбережжі. У разі відмови працювати забирають примусово до Маріуполя і через застосування фізичного впливу примушують до співпраці. Відомі факти примусу рятувальників, пожежників.

Як заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, світ готовий допомогти врятувати людей в Маріуполі від російських бомбардувань, але російська сторона відкидає всі пропозиції.

Окупанти вивезли з Маріуполя до Росії частину вцілілих апаратів ШВЛ, які вкрай потрібні для лікування тяжко хворих ковідних пацієнтів. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram