ГоловнаСуспільствоВійна

Ворог обстріляв приватний сектор Миколаєва ракетами, на Херсонщині ситуація стає ще критичнішою, – зведення ОВА

Інформацію про поранених і постраждалих херсонців отримати неможливо. 

Ворог обстріляв приватний сектор Миколаєва ракетами, на Херсонщині ситуація стає ще критичнішою, – зведення ОВА
Ракета (ілюстративне фото)
Фото: ДСНС

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, Рівненщині, Кіровоградщині, в Івано-Франківській, Хмельницькій, Чернівецькій, Львівській областях, Одеській, Запорізькій, Вінницькій, Тернопільській областях, на Київщині, Полтавщині, Житомирщині, Черкащині, Сумщині та Чернігівщині.

На Дніпропетровщині ніч пройшла під сигнали повітряної тривоги. Ворог обстріляв з "Ураганів" передмістя Зеленодольська. Люди не постраждали, йдеться у зведенні від голів ОВА станом на 8 ранку. 

У Харківській області цієї доби інтенсивність обстрілів зменшилась, ніч була значно спокійнішою. По області ведуться активні бої в Ізюмському напрямку.

В Луганській області ситація складна. Ворог веде постійні обстріли та жорстокі позиційні бої у Попасній та Рубіжному. Значні руйнування в Рубіжному та Новодружеську. 

В Донецькій – обстріли вздовж всієї лінії розмежування. Під ранок – активізація ворога поблизу Мар'їнки та Новомихайлівки. Ситуація контрольюється ЗСУ. 

На Херсонщині через окупацію ситуація стає критичнішою. Вибухи та обстріли чутно у всіх районах. Знищена інфраструктура. Інформація щодо поранених та постраждалих цивільних осіб наразі недоступна.

Миколаїв увечері зазнав ракетних ударів. Вибухи лунали у центрі міста, де знаходяться винятково приватні будинки. На інших територіях області ситуація стабільна та контрольована. Попередні дані свідчили, що жертв не було, але згодом голова Миколаївської ОВА Віталій Кім уточнив, що загинула одна людина, двоє поранені. 

Нагадаємо, за словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, 80% території області знаходиться під контролем російських військ. Кремінна захоплена повністю, Рубіжне і Попасна – частково. Бої тривають. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram