ГоловнаСуспільствоВійна

Мер Каховки заявив, що виїхав з міста через небезпеку для нього і родини

Раніше він відмовився співпрацювати з окупантами. 

Мер Каховки заявив, що виїхав з міста через небезпеку для нього і родини
Віталій Немерець
Фото: Каховська міська територіальна громада/Facebook)

Мер тимчасово окупованої Каховки (Херсонська область) Віталій Немерець заявив, що виїхав з міста через небезпеку для нього і родини. Раніше він відмовився співпрацювати з окупантами.

Про це йдеться у Facebook Каховської міської територіальної громади.

"Вважаю, що від мертвого мера або мера десь у підвалі користі громаді немає. Тому я прийняв рішення виїхати з тимчасово окупованої Каховщини на підконтрольну ЗСУ територію. Не передати словами емоції від переїзду з дітьми всіх незчисленних орківських блокпостів: страх за малечу, їхні перелякані очі від російських солдатів з автоматами, вибухів, понівечену техніку. І тисячі таких самих біженців", – розповів він. 

Немерець додав, що продовжить працювати. 

"Знайте, що усунути з посади або прийняти мою відставку можуть лише більшість депутатів міської ради на легітимній сесії. Все інше – фількіна грамота. Сподіваюсь на якнайшвидше повернення додому моїх друзів і колег міських голів Таврійська – Миколи Різака, Голої Пристані – Олександра Бабича та Олега Яхнієнка, голови Милівської сільської громади. А також всіх інших підступно викрадених українців", – сказав він.

Нагадаємо, 1 квітня окупаційні російські війська призначили в Каховці Херсонської області нового "мера" замість законного керівника міста Віталія Немерця. Вороги увірвалися в приміщення Каховського міськвиконкому, зібрали всіх працівників в актовій залі і заявили, що "керувати" буде ексдепутат Херсонської обласної ради від "Опоблоку" Павло Філіпчук. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram