ГоловнаСуспільствоВійна

З початку війни росіяни вбили в Україні 148 дітей

232 поранено.

З початку війни росіяни вбили в Україні 148 дітей
Фото: ДСНС

З початку збройної агресії Російської Федерації в Україні загинули 148 дітей, 232 поранено.

Про це повідомив Офіс генпрокурора України.

“І ці цифри не остаточні, оскільки відсутня можливість проведення першочергових слідчих дій, огляду територій обстрілів і руйнувань у місцях проведення активних бойових дій та на тимчасово окупованих територіях. Зокрема в місті Маріуполі, на окремих територіях Київської, Чернігівської та Луганської областей”, – йдеться в повідомленні.

За отриманими даними, найбільше постраждало дітей у Київській – 69, Донецькій – 57, Харківській – 53, Чернігівській – 41, Миколаївській – 30, Луганській – 30, Запорізькій – 22, Херсонській – 27, столиці – 16, Сумській – 16, Житомирській областях – 15.

10 березня в Ізюмському районі Харківської області жінка з дитиною загинула від вибухових травм унаслідок авіаудару, якого завдали військовослужбовці РФ. 30 березня їхні тіла були знайдені під завалами зруйнованого обстрілами житлового будинку.

12 березня внаслідок обстрілу дитячої лікарні в м. Маріуполі загинув неповнолітній хлопчик, який перебував там на лікуванні. Це брат маленької гімнастки Катерини, яка загинула за кілька днів до цього.

23 березня у Великоолександрівському районі Херсонської області від отриманих поранень під час обстрілу загинула трирічна дитина.

29 березня в селі Давидів Брід Бериславського району Херсонської області через обстріл військовослужбовцями ЗС РФ осколкове поранення отримав підліток 14 років.

30 березня в Чугуївському районі Харківської області через наїзд автомобіля на не знешкодженні боєприпаси дві особи загинули, ще п'ятеро, зокрема шестимісячна дитина, поранені.

30 березня внаслідок обстрілу міста Лисичанська в Луганській області тяжкі поранення отримали двоє дітей віком 2 та 7 років.

Через бомбардування та обстріли пошкоджено 797 закладів освіти. 76 з них зруйновано повністю. Найгірша ситуація в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській, Чернігівській областях і місті Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram