ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція викличе на допит бізнесмена Ярославського як можливого учасника смертельної ДТП (оновлено)

Ввечері 9 лютого на дорозі "Київ-Харків-Довжанський" насмерть збили пішохода.

Поліція викличе на допит бізнесмена Ярославського як можливого учасника смертельної ДТП (оновлено)
Фото: rudenko.kiev.ua

Поліція Харківщини викликатиме на допит можливого учасника смертельної дорожньо-транспортної пригоди бізнесмена Олександра Ярославського.

Про це повідомила пресслужба Міністерства внутрішніх справ.

Попередньо встановлено, що близько 22:55 в районі 534 км автодороги "Київ-Харків-Довжанський", невстановлений автомобіль, який рухався зі сторони міста Чугуєв в напрямку Харкова, скоїв наїзд на пішохода – чоловіка віком приблизно 50 років. У результаті ДТП пішохід загинув.

Слідчі поліції Харківщини відкрили за фактом ДТП кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України. Зокрема подія кваліфікована за ч. 2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) та за ч. 3 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу.

Правоохоронці встановлюють особу загиблого, а також усі обставини ДТП. Крім того, поліцейські встановлюють особу водія, а також викликають на допит можливого учасника аварії.

Максимальне покарання згідно з санкцією статті передбачає від 3 до 8 років тюремного ув’язнення з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Фото: Нацполіція

Оновлено. У коментарі "Об'єктиву" Ярославський заявив, що нічого не знає про смертельну ДТП.

"Я спав удома і вранці тільки дізнався про це", – сказав він.

Також Ярославський не зміг відповісти, чи належить його кортежу знайдений на місці аварії номерний знак "0018".

Оновлено. Джерела "Української правди" поінформували, що Ярославський наразі покинув територію України.

За інформацією видання, чартер з Польщі прилетів у Харків о 12:50 і вилетів з Харкова о 13:50. На борту нібито перебуває Ярославський і його тесть Сергій Свентицький.

Інформацію про те, що кортеж Ярославського збив людину та поїхав, сьогодні опублікувала УП. Медіа зазначило, що на місці ДТП знайшли  автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського. 

Нагадаємо, минулого року Служба безпеки України викликала бізнесмена Ярославського на допит як свідка у справі про зміну власників вертолітного заводу "Мотор Січ".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram