ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Черкаська область перейде у "червону" зону з 12 листопада (оновлено)

У зоні ризику - Вінницька та Харківська області.

Черкаська область перейде у "червону" зону з 12 листопада (оновлено)
Фото: Вики/Вальдимар

Черкаська область перейде у "червону" зону адаптивного карантину.

Про це на брифінгу в вівторок, 9 листопада, сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Зараз у "червоному" рівні епідемічної небезпеки перебувають сімнадцять регіонів України.

"Ми вже зробили подання до Кабінету міністрів України про скликання Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання переведення Черкаської - вісімнадцятої - області до "червоного" рівня епідемічної небезпеки", - сказав Ляшко.

Міністр підкреслив, що у зоні ризику також знаходяться Вінницька та Харківська області.

За результатами засідання, яке відбулось через кілька годин після брифінгу, Державна комісія вирішила встановити “червоний” рівень епідемічної небезпеки на території Черкаської області, починаючи з 00 години 00 хвилин 12 листопада 2021 року.

Міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов, який проводив засідання Комісії, зазначив, що показники захворюваності та госпіталізації у регіоні високі, тож додаткові обмеження покликані сповільнити поширення вірусу. 

Червоний рівень епіднебезпеки передбачає ряд обмежень. Зокрема, забороняється робота закладів громадського харчування, ТРЦ, непродовольчих ринків та магазинів, проведення масових заходів тощо. Обмеження не діятимуть, якщо 100% працівників та відвідувачів закладів (заходів) вакциновані. 

Також для повністю вакцинованих громадян не діятимуть обмеження, встановлені для міжрегіонального транспортного сполучення.

Нагадаємо, що з 15 жовтня в "червону" зону увійшла Херсонська область, з 18 жовтня - Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська області, з 23 жовтня - Сумська область, з 26 жовтня - Рівненська та Миколаївська області, з 30 жовтня - Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Хмельницька, Чернігівська і Львівська області, з 1 листопада - Київ, з 8 листопада - Волинська область.

Цього тижня Кабінет міністрів повідомив, що в Херсонській зоні динаміка захворюваності уже покращується, і цей регіон може одним із перших вийти з "червоної" зони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram