ГоловнаСуспільствоЖиття

За програмою "Велике будівництво" вперше за 40 років відремонтували об'їзну Черкас

На черзі — влаштування павільйонів на зупинках автобусів та встановлення освітлення пішохідного переходу.

Біля Черкас завершується перший за 40 років ремонт об'їзної дороги цього обласного центру. Про це повідомляє у Facebook Укравтодор.

Фото: Укравтодор Facebook

Наразі на обході вже нанесено розмітку, встановлюються останні дорожні знаки та майданчик габаритно-вагового контролю вантажівок на виїзді з Черкас. На черзі — влаштування павільйонів на зупинках автобусів та встановлення освітлення пішохідного переходу.

Дорогу відремонтували за програмою президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Обхід є частиною дороги Н-16 Золотоноша – Черкаси – Сміла – Умань — однієї з основних транспортних артерій Черкащини. Роботи з її відновлення почалися у 2020 році та тривають у 2021-му.

Фото: Укравтодор Facebook

"Дорога державного значення Н-16 – маршрут, що проходить через всю Черкаську область зі сходу на захід, з’єднує лівобережну частину краю із правобережною. Починається у Золотоноші, проходить через міста Черкаси, Сміла, Шпола, Звенигородка, Тальне та Умань. Є найдовшою автодорогою Черкащини, протяжність Н-16 становить 208,1 км", — зазначається у повідомленні.

Фото: Укравтодор Facebook

Фото: Укравтодор Facebook

Минулого року на Черкащині за програмою президента Зеленського "Велике будівництво" відновили дорожнє покриття на 67,2 км, плани на цей рік — ще на 115 км.

Нагадаємо, раніше президент України Володимир Зеленський зазначив, що цього року за його програмою "Велике будівництво" планується відновити 4500 км державних та 2000 км місцевих доріг. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram