ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області через лісові пожежі загинуло 5 осіб, евакуюють мешканців двох селищ

До ліквідації пожеж залучено військовослужбовців зі складу Об’єднаних сил.

Унаслідок масштабних лісових пожеж на території трьох лісництв у Новоайдарському районі Луганської області загинуло п'ять людей, 9 осіб госпіталізовано.

Фото: lg.dsns.gov.ua

Про це повідомляє пресцентр Державної служби з надзвичайних ситуацій.

"Попередньо 1 особа загинула та 9 осіб госпіталізовані до лікарні. Вогнем знищено близько 80 дачних будинків садового кооперативу «Вовча яма» та 30 житлових будинків у с. Смолянинове", - йдеться у повідомленні.

Згодом у ДСНС додали, що кількість жертв зросла до п'яти, дев'ятьох осіб госпіталізовані. 

Оновлення 20:20. У пресслужбі Офісу президента повідомили, що до гасіння пожежі долучили підрозділи Національної гвардії та ЗСУ, додаткові сили ДСНС із Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Фото: lg.dsns.gov.ua

Станом на 17:30 до гасіння залучено 361 особу і 85 одиниць техніки, з них від ДСНС 310 чоловік особового складу та 66 одиниць техніки. Додатково прямують від ДСНС 37 автоцистерн і 220 чоловік з Харківської, Донецької, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Фото: lg.dsns.gov.ua

Фото: lg.dsns.gov.ua

Також до ліквідації пожеж залучено військовослужбовців зі складу операції Об’єднаних сил.

Очікується прибуття пожежних бригад з Харківської, Дніпропетровської та Полтавської областей.

Станом на 15:00 у ДСНС повідомляли, що вогонь охопив близько 50 га території Борівського та Охтирського лісництв у районі села Осколонівка, а також близько 40 га лісів Капітанівського лісництва поблизу села Капітанове.

За словами рятувальників, через поривчатий вітер (до 25 м/с) і спеку (+38 °С) вогонь перекинувся на житловий сектор селищ Вовче та Смолянинове Новоайдарського району. Наразі відбувається евакуація місцевих мешканців.

Фото: Алексей Ковалев

Фото: facebook/Ирина Шугайло

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram