ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція повідомила про масове порушення карантину у Почаївській лаврі

Розглядається питання про порушення кримінальної справи.

Поліція повідомила про масове порушення карантину у Почаївській лаврі
Фото: https://tp.npu.gov.ua

Поліцейські зафіксували порушення умов карантину під час пасхального богослужіння в Почаївській лаврі. Про це повідомили в поліції Тернопільської області.

“Згідно з попередніми домовленостями з духовенством Почаївської лаври, богослужіння повинно було проводитися з виконанням всіх умов і правил щодо карантину. Парафіяни мали перебувати на прилеглій території, а не в храмі", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що під час служби духовенство відкрило двері монастиря і віряни, всупереч встановленим обмеженням, почали заходити всередину.

Поліцейські зафіксували скупчення людей в храмі, парафіяни не дотримувалися дистанції.

Водночас більшість людей прийшли на святкову службу з індивідуальними засобами захисту, а тим, хто їх не мав - правоохоронці роздавали маски.

Літургія тривала з 23:00 суботи до 4 ранку неділі.

У зв'язку з порушенням карантинних норм розглядається питання про внесення цього факту в Єдиний реєстр досудових розслідувань.

МОЗ підозрює великий спалах коронавірусу в Почаївській лаврі, але не може його підтвердити через відмову настоятеля від співпраці.

Раніше повідомлялося, що через порушення карантину на пасхальній службі в Святогірській лаврі відкрито кримінальну справу. На літургію прийшли близько 300 осіб, більшість з них були без масок.

Великодні богослужіння в Україні відвідали близько 130 тис. парафіян. У більшості храмів літургії відбулися без порушень, проте поліція зареєструвала 19 випадків недотримання карантину. У трьох випадках складено адмінпротокол.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram