ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

У Кіровоградській ОДА повідомили подробиці зараження коронавірусом 20 медиків

Вони працюють у різних лікарнях і могли заразитися у позаробочий час.

У Кіровоградській ОДА повідомили подробиці зараження коронавірусом 20 медиків
Фото: EPA/UPG

Медичні працівники, які заразилися коронавірусом у Кіровоградській області, не працюють в одній лікарні, а частина з них могли заразитися у позаробочий час.

Про це повідомив заступник голови Кіровоградської ОДА Ігор Кузьмін, передає Громадське.

За його словами, зараз всі 20 медпрацівників перебувають на самоізоляції. Захворювання у них відбувається у легкій формі.

"Це не з однієї лікарні. Треба розуміти, що це медичні працівники: серед них є один працівник аптеки, один працівник онкодиспансеру, медпрацівник з приватної клініки, шість працівників з Кіровоградської обласної лікарні, що не є госпітальною базою для хворих на коронавірус", - повідомив Кузьмін.

Він також запевнив, що медики були забезпечені масками і рукавичками. Своєю чергою Кузьмін додав, що ОДА проводить службову перевірку медзакладів, щоб встановити причини захворювання.

"Ми розуміємо, що це могло відбуватися або в установах, або за їх межами", - заявив він.

Також Кузьмін зазначив, що Кіровоградська ОДА контактує з місцевою владою інших областей, де були зафіксовані масові інфікування медиків, наприклад, у Тернопільській області.

"Ми сподіваємося на локалізацію... сподіваємося, що ми вже цього домоглися в тих лікувальних установах, де були перевірки і були виявлені хворі на коронавірус", - повідомив Кузьмін.

9 квітня президент Володимир Зеленський закликав Кабінет Міністрів змінити порядок розподілу медичних засобів для боротьби з COVID-19 у лікарнях.

"В одному з госпіталів Кіровоградської області - 20 заражених лікарів. Це лише один із прикладів. Доставка спецзасобів відбувається тільки в опорні лікарні, але кожен лікар в кожному медзакладі - на передовій, і ми повинні забезпечити кожного з них", - наголосив Зеленський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram