ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві поліція розкрила схему махінацій на будівництві футбольних полів

Вартість штучного покриття була штучно завищена на 30%.

Фото: mvs.gov.ua
Поліція Києва розкрила схему фінансових махінацій на будівництві футбольних полів. Закупівля штучного покриття для 66 футбольних полів здійснювалася за завищеними цінами і тільки в одного підприємства, повідомили в пресслужбі МВС.

Державному бюджету та бюджету Києва завдано збитків на суму понад 9,4 млн гривень.

Кошти на фінансування бюджетної програми "Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям" були виділені в 2017 році.

"Поліцейські встановили, що вартість штучного покриття для футбольних полів навмисно завищено на 30%. Крім того, право на постачання штучного покриття для 66 столичних футбольних полів мало тільки одне підприємство", - уточнили в повідомленні.

За фактом заволодіння бюджетними коштами повідомили підозру керівнику підприємства - виробника штучного покриття. Вирішується питання про обрання фігурантові запобіжного заходу. Також поліція встановлює його співучасників.

Слідчі дії проводять за двома статтями Кримінального кодексу - ст. 191 (привласнення і розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) та ст. 366 (службове підроблення). Вони передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років. 

Фото: mvs.gov.ua

Нагадаємо, СБУ викрила розкрадання більш ніж одного мільйона держкоштів, призначених для ремонту ліцею в Полтавській області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram