ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві біля станції метро "Лісова" затримали "клофелінника", через якого помер чоловік

Фігуранту загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Києві біля станції метро "Лісова" затримали "клофелінника", через якого помер чоловік
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві біля станції метро "Лісова" затримали чоловіка, який поїв людей потужними медпрепаратами і після того, як вони непритомніли, грабував їх. Про це повідомив пресцентр Нацполіції Києва.

Внаслідок дій зловмисника двоє чоловіків перебувають у лікарні, третій помер.

У поліцію звернулися кілька громадян, які стали жертвами розбійного нападу біля станції метро "Лісова". Постраждалі розповіли, що напередодні познайомилися з чоловіком, який запропонував випити алкогольних напоїв. Під час розпиття вони знепритомніли, а через деякий час виявили відсутність грошей, документів і гаджетів.

Після цього оперативники отримали від колег з карного розшуку інформацію про причетність до цих злочинів 34-річного місцевого жителя, раніше судимого за хуліганство.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

"Після перегляду відео з камер спостереження ми встановили особу та затримали його в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України. Нам він зізнався, що біля станції метро "Лісова" знайомився з перехожими, пригощав їх алкоголем і пропонував запити енергетиком, в який підмішував потужний медичний препарат. Коли жертва непритомніла, забирав речі і тікав. Зараз доведено причетність його до трьох епізодів", - зазначив начальник Деснянського управління поліції Юрій Герасименко.

Фото: kyiv.npu.gov.ua

Зараз проводиться досудове розслідування, розпочате за ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Оскільки серед трьох постраждалих один чоловік помер, щойно слідчі отримають висновок експерта, який підтвердить або спростує причину смерті чоловіка від отруєння невідомою речовиною, - можлива перекваліфікація на ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння майном у великих чи особливо великих розмірах або вчинений організованою групою, або поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень) КК.

Фігуранту загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 9 серпня 2019 року Дніпровський суд Києва заарештував групу зловмисників, які обпоїли клофеліном і пограбували жінку. Серед затриманих - неповнолітня дівчина.

Інцидент стався у липні в одному з ресторанів Києва. Зловмисники пригостили жінку алкоголем, куди підмішали клофелін. Коли жертва знепритомніла, у неї вкрали телефон, гроші та інші цінності, а також викрали автомобіль.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram