ГоловнаСуспільствоОсвіта

Сексуальна освіта в школі важлива, але необхідно знайти підходи, - Новосад

Міністерка освіти підкреслила, що всі повинні розуміти, що є свобода вибору.

Сексуальна освіта в школі важлива, але необхідно знайти підходи, - Новосад
Фото: facebook/Anna Novosad

Міністерка освіти і науки Ганна Новосад заявляє, що сексуальна освіта в школі - це важливо, але необхідно знайти підходи, як її правильно впроваджувати, щоб ідея не була дискредитована.

Про це вона розповіла в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Якщо ви говорите, що ми повинні відкрито говорити про сексуальну орієнтацію і про сексуальну освіту загалом, то я вважаю, що сексуальна освіта в школі - це важливо, але ми ще повинні знайти підходи, як її правильно впроваджувати. Зараз у мене немає готової відповіді, як не зробити з цього ідею, яку дискредитують", - зазначила Новосад.

На запитання, коли українська освіта перестане уникати питання ЛГБТ і гендерної ідентичності, міністерка відповіла, що це станеться, коли його перестане уникати суспільство.

"Якщо говорити про мою особисту позицію з цього питання, то я вважаю, що у вільному суспільстві держава не повинна втручатися в приватне життя людини, відносини з партнером або партнеркою - це право кожного, кожна людина має право вибирати, з ким будувати своє життя", - сказала Новосад.

Вона також підкреслила, що всі повинні розуміти, що є свобода вибору.

"Але є певні речі, в межах яких суспільство має пройти якусь траєкторію дискусій. Мені здається, що українське суспільство в цілому ще не прийшло до визнання прав ЛГБТ і узаконення цих прав. А просто взяти те, що в моєму світі є нормальним і принести в школу, мені здається, що це буде сприйнято з великим опором і результату так не доб'єшся", - впевнена міністерка.

Новосад підкреслила, головна мета - щоб було розуміння і прийняття того, що хтось просто інший, і, на її думку, одна з цінностей, яку вже впроваджує "Нова українська школа", - це повага до вибору іншого.

Нагадаємо, Міносвіти продовжило ще на один рік облаштування теплих туалетів у школах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram