ГоловнаСуспільствоЖиття

"Кримських диверсантів" Дудку і Бессарабова етапують у Ставропольський край

В якій саме колонії вони відбуватимуть покарання, наразі не відомо.

"Кримських диверсантів" Дудку і Бессарабова етапують у Ставропольський край
Фото: Илья Дудка

Українських політв'язнів у справі "кримських диверсантів" Володимира Дудку та Олексія Бессарабова етапують в одну з колоній Ставропольського краю. Про це заявив син Володимира Дудки Ілля Кавернік, передає "Крим.Реалії".

"Станом на вчора (8 грудня) вони були ще в П'ятигорську. Їх етапують кудись у Ставропольський край. Імовірно, перша або 11-та колонія. Більше нічого не знаю", - зазначив Кавернік.

Нагадаємо, 9 листопада 2016 року ФСБ РФ заявила про затримання членів "диверсійної групи". Двоє з трьох затриманих - Дмитро Штибліков і Олексій Бессарабов - експерти аналітичного центру "Номос", який працював у Севастополі до початку 2014 року. Третій заарештований - член Всеукраїнської громадської організації "Об'єднання ветеранів розвідки України", капітан другого рангу запасу Володимир Дудка. 16 листопада 2017 року Севастопольський міський суд засудив Штиблікова до п'яти років колонії суворого режиму і штрафу в розмірі 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, після чого його етапували на територію Росії.

Володимира Дудку та Олексія Бессарабова затримали за нібито диверсійну діяльність у жовтні 2016 року, а в квітні 2019 року їх засудили до 14 років колонії суворого режиму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram