ГоловнаСуспільствоЖиття

Мінкульт має намір регулювати контент у блогосфері

Способи регуляції Бородянський не озвучив.

Мінкульт має намір регулювати контент у блогосфері
Владимир Бородянский
Фото: Макс Левин

Міністр культури Володимир Бородянський заявив, що його міністерство має намір регулювати контент в блогосфері. Про це він розповів в інтерв'ю ZN.UA

За його словами, суспільство має розуміти, які закони існують в інформаційній сфері, і то, як громадян захищають від неправдивої інформації.

"Ми не регулюємо блогосферу, ми регулюємо контент. І якщо хтось порушує українське законодавство за допомогою якогось контенту, наприклад закликає до ворожнечі, то і понесе за це відповідальність. Блогер і раніше відповідав згідно з чинним законодавством. Зараз ми хочемо сказати, що контент підпадає під регуляцію. І це нормально. Є величезна кількість людей, які споживають контент блогерів", - розповів Бородянський.

Він також додав, що існують сили, які прагнуть спотворити громадську думку і заробити на цьому політичні та економічні дивіденди.

"І ці сили не зацікавлені в тому, щоб Україна була окремим суб'єктом як держава. Ще раз підкреслюю, тут мова не йде про порушення свободи слова, це лише засіб регуляції і встановлення правил", - зазначив Бородянський.

Нагадаємо, Мінкультури презентувало проєкт закону "про протидію дезінформації". Зокрема, законопроєктом передбачено поява омбудсмена з питань інформації, який зможе моніторити інформаційний простір, знаходити дезінформацію і подавати за неї в суд. 

Раніше Зеленський доручив Кабінету Міністрів до кінця року внести на розгляд Верховної Ради законопроєкт щодо врегулювання діяльності засобів масової інформації.

В указі було сказано, що законопроєкт повинен прописати стандарти новин, але в Мінкультури це назвали непорозумінням.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram