ГоловнаСуспільствоЖиття

Денісова зустрілася з Сенцовим

Омбудсменка обговорила з Сенцовим план поїздок на найближчий час, спрямованих на привернення уваги до повернення українських полонених.

Денісова зустрілася з Сенцовим
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Уповноважена ВР України з прав людини Людмила Денісова провела зустріч з колишнім політв'язнем і режисером Олегом Сенцовим. Про це вона повідомила у фейсбуці.

"Сьогодні зустрічалися з Олегом Сенцовим. Олег розповів про свою громадську діяльність, спрямовану на привернення уваги міжнародної спільноти до військових дій на сході, питання Криму та повернення українських полонених на батьківщину", - написала вона.

Денісова зазначила, обговорила також з Сенцовим план поїздок на найближчий час, зокрема в Париж, оскільки 24 вересня 2018 року Державний комітет цього міста надав українському режисерові статус почесного громадянина столиці Франції.

"Намітили дорожню карту спільних дій щодо висвітлення на міжнародних майданчиках актуальної інформації про всіх полонених громадян України, яких утримують на території РФ і тимчасово окупованій території Криму, для якнайшвидшого їх повернення додому", - додала Денісова.

Нагадаємо, 15 жовтня в Києві на Софійській площі відбулась акція на підтримку українських в'язнів Кремля. У ній узяли участь Олег Сенцов і Володимир Балух.

"Усі свої п'ять років у полоні я розумів, що про нас не забули. Спасибі за те, що продовжуєте боротися, і я зі свого боку теж буду", - сказав Сенцов. Він нагадав, що на сьогодні в російських в'язницях залишається 87 українських політв'язнів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram