ГоловнаСуспільствоЖиття

Представник Нацради дорікнув трьом радіостанціям за трансляцію української музики вночі

"За рахунок чого у прайм-тайм ці радіостанції можуть транслювати більше російськомовних пісень".

Представник Нацради дорікнув трьом радіостанціям за трансляцію української музики вночі
Фото: http://mediasat.info

Українські радіостанції загалом виконують вимоги до мовних квот, однак окремі радіостанції, серед яких "Люкс FM", "Наше радіо" і "Шансон", транслюють україномовні пісні нерівномірно протягом дня, користуючись відповідною прогалиною в законі.

Про це заявив член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинский на пресконференції в Києві, передає "Інтерфакс-Україна".

"У нас є окремі випадки, коли деякі радіостанції ставлять хіт-паради української пісні в окремі відрізки часу. Радіо "Шансон" виконує і навіть перевиконує квоту, але при цьому більше половини українських пісень ставить з 4:00 до 8:00 і з 20:00-21:00. Моя особиста думка - що це може мати ознаки дискримінації пісень українською мовою", - сказав він.

За словами Костинського, моніторинг регулярно фіксує, що в ефірі цих трьох радіостанцій трансляція україномовних пісень концентрується з 20:00 до 6:00, тобто в основному вночі, за рахунок чого в прайм-тайм ці радіостанції можуть транслювати більше російськомовних пісень.

Нагадаємо, влітку 2016 року Верховна Рада ввела квоти на українські пісні в радіоефірі. У перший рік роботи закону вони становили не менш ніж 25% від загального часу звучання пісень протягом доби. Потім поступово квоти збільшилися до 35%. Для новин і ранкових передач квота української мови - 50% у перший рік з подальшим збільшенням до 60%.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram